Új vetőmagokat érhetnek el a termelők a KITE és az Indigo Ag együttműködése révén

Exkluzív kereskedelmi megállapodással bővítette kapcsolatait a KITE Zrt. az Indigo Agriculture Europe GmbH, amely alapján bostoni székhelyű óriáscég vetőmagjai megjelenhetnek a magyar piacon.

A magyar termelők számára a víz- és tápanyag felhasználásban hatékony vetőmagkezelést kínáló portfólióbővítést jelent az a megállapodás, amelyet az Indigo Agriculture Europe, GmbH., valamint a KITE Zrt., Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora kötött. A KITE közlése szerint a több mint 36 ezer törzsből álló mikróba-gyűjteményével mára az Indigo-nak sikerült a világon vezető szerepet elérnie, hogy kiaknázza a növényi mikrobiomokban rejlő lehetőségeketa. Ez az exkluzív kereskedelmi megállapodás teszi lehetővé a KITE Zrt. számára, hogy az Indigo 30WD (gabonafélék és kukorica), a Biotrinsic i30FP (kukorica) és a Biotrinsic i280FP (napraforgó) termékeket a magyar piacon megjelentethesse. A KITE Zrt. kutatás-fejlesztési csapatával együttműködve a Magyarországon gyűjtött 2021-es teljesítményadatok szerint mind az i30FP, mind az i280FP jelentős hektáronkénti termésnövekedést mutatott kukoricában és napraforgóban.

A termékek az Indigo Biotrinsic™ portfóliójának részét képezik – és olyan mikrobiális vetőmagkezeléseket tartalmaznak, amelyek növelik a növényi víz- és a tápanyag-felhasználásának hatékonyságát. Eredményekkel igazolt, hogy javítják a terméshozamot, miközben csökkentik az egyéb inputanyagok felhasználását, így magasabb bevételt eredményeznek és hozzájárulnak a jobb környezethez.

A kereskedelmi megállapodás mellett a két vállalat egy együttműködési megállapodást is aláírt, mely megteremti a jövőbeli K+F együttműködés alapjait, így

egyesíti a két vállalat egyéni erősségeit, kihasználva a KITE képességeit mezőgazdasági tudományok területén,

hogy felmérje az Indigo termékválasztékát szántóföldi kísérleti körülmények között.

„K+F csapatunk a 2021-es év tavaszi időszakától teszteli az Indigo technológiáját. A terepen elért teljesítmény elemzésére a KITE digitális modellezési rendszerét használtuk és látjuk, hogy a mikrobiális technológia milyen értéket teremthet a magyar gazdák számára. Örömünkre szolgál, hogy partnereinknek elérhetővé tesszük ezt az innovatív technológiai megoldást.” – nyilatkozta a KITE Zrt. vezérigazgatója, Szabó Levente.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink