Traktorpiaci átrendeződés: a kisgépeket és az elektromos járműveket keresik a vevők

Forrás: Syngenta
Megérkezett az elektromos technológia a nehézgépek szektorába, ahogy a startupok és a befektetők érdeklődése megnövekedett.

Bár a legerősebb traktorok eladása visszaesett az elmúlt évtizedben, a mezőgazdasági kisgépek piaca több mint kétszeresére nőtt – idézte a Syngenta blogja a Bloomberget.

Átrendeződött tavaly a piac Észak-Amerikában: a Deere & Co. adatai szerint a megvásárolt 305 ezer traktor 68 százaléka 40 lóerő alatti volt. A Bloomberg azt írja, hogy

eljött az ideje a kisebb járműveknek.

Ilyen például a Monarch, egy kis startup, amelynek társalapítója Mark Schwager, aki tervezte és építette a Tesla Gigafactoryt.

A Monarch Tractor önvezető elektromos gépei 12 láb hosszú, akkumulátoros motorral felszerelt járművek. A gép úgy néz ki, mint egy kis traktor, amelyhez a legtöbb mezőgazdasági eszközhöz csatlakoztatható. A gép akkumulátora körülbelül 10 órányi átlagos munkára elegendő, de szántásból is 5 órás teljesít.

A számok azt mutatják: koronavírus járvány megnövelte a hobbigazdálkodók számára, ezzel párhuzamosan a kistraktorok eladása 61 százalékkal nőtt az elmúlt öt évben. Ez azt jelenti, hogy a hobbikertészek a mezőgazdasági gépek nagyjából kétharmadát vásárolják meg, szemben a 2015-ös valamivel több mint felével.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink