Beszállt az Euroleasing az agrárgépész pályaorientációs programba

Fotó: Kallus György / Világgazdaság
Kizárólagos támogatóként segíti a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) pályaorientációs programját a Az MKB Pénzügyi Csoporthoz tartozó Euroleasing.

A társaság a változó gazdasági környezettel indokolta a támogatást. Azt írták, ebben a helyzetben minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra a mezőgazdaság érdekében. Stratégiai célként említik a biztonságos élelmiszerellátást, és megjegyzik, hogy ehhez egyre több szakképzett fiatalra is szükség van. Számukra hozta létre a MEGFOSZ 2015-ben a „Legyél Te is agrárgépész!” (LETIA) programot, amely az agrárgépész-életpálya ösztönzésével életpálya-lehetőséget kínál.

A MEGFOSZ hosszú távra gondolkodott, amikor a LETIA-programot létrehozta, ezért üdvözli, hogy sikerült stratégiai támogatót találni. Harsányi Zsolt elnök hangsúlyozta, hogy

a sikeres gazdálkodáshoz gépek beszerzésére van szükség, ehhez pedig nélkülözhetetlenek a pénzügyi szolgáltatások.

A LETIA 2017 óta részesül az MKB Pénzügyi Csoport támogatásában. Lízingtársaságuk januártól Euroleasing néven a Budapest Lízinggel, a Takarék Lízinggel, és a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletágával együtt egységes irányítás alatt működik. A társaság részesedése a magyar mezőgazdasági géplízingben eléri a 35 százalékot.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink