Axiál: drónók és precíziós helikopteres kijuttatási szolgáltatás

Két új kategóriával gazdagodik az AXIÁL Kft. kínálata az inputanyagok kijuttatásának terén, a hiánypótló szolgáltatásokkal végre precíziós szintre emelkedik a nagy volumenű, légi úton történő kijuttatás is. A gépkereskedő helikopteres és drónos újdonságait élő bemutatóval avatták fel a 2022 NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow eseményen.

A légi úton végzett növényvédelem az utóbbi években ugrásszerű fejlődésnek indult a dróntechnológia térnyerésének köszönhetően. A piacon megjelenő intelligens eszközök szerepe a kezdeti időszakot követően jelentős konszolidációs folyamaton ment keresztül, célszerű felhasználási körük az évek során kialakult és letisztult. Erre építve az AXIÁL stratégiai döntés keretben 2022-ben elindul a dróntechnológia értékesítésének útján, ezzel egy időben pedig partnerségre lép a MyActionCam Magyarország Kft.-vel. A partnerséget június 2-án jelentették be a Mezőfalván.

A DJI monitoring- és permetező drónok forgalmazásával az AXIÁL egy kézből kínálja az információgyűjtéshez használható légi eszközöket, valamint a specializált légi kijuttatási feladatokra (például foltpermetezés) alkalmas intelligens gépeket. A csúcstechnológiás drónok képesek az automatizált munkavégzésre és az RTK pontos helymeghatározásra is, valamint akár 30 kg teherbírással rendelkeznek.

Nagy volumen, nagy pontosság

A légi úton történő kijuttatás másik fontos szegmensében is újdonságokat jelentett be az AXIÁL. A repülőgéppel és helikopterrel végzett növényvédelem jelentős hagyományokkal rendelkezik Magyarországon, hiszen az évtizedek alatt több millió hektáron gyűjtöttek vele tapasztalatokat. Ezt a rutin által garantált minőséget egyedülálló precíziós technológia segítségével emeli modern színvonalra az AXIÁL Kft., amit a Forgószárny Kft.-vel együttműködésben visz piacra a szolgáltató.

A partnerség keretében a Trimble precíziós gazdálkodási eszközeit egyedi mérnöki megoldások segítségével tették alkalmassá a nagysebességű légi kijuttatás vezérlésére. A világszinten is újdonságnak tekinthető fejlesztés a földi gépekkel végzett precíziós gazdálkodás minden elemét sikeresen átemelte a légi úton végzett kijuttatás területére. Mindez EGNOS pontosság mellett akár terv alapú kijuttatást és szakaszvezérlést is lehetővé tesz, akár légi úton is. A traktorokban használt eszközök adataival teljes mértékben egyező információk segítségével a munkavégzés objektív adatok alapján, számszerűen kiértékelhető.

A helikopteres és drónos megoldások a földi eszközöket tartalmazó portfoliót egészítik ki, ahol az inputanyagok kijuttatásához továbbra is elérhetőek a függesztett, vontatott és önjáró eszközök, melyek szintén alkalmasak precíziós gazdálkodásra. Ezekhez kapcsolódva az új termékek olyan helyzetekben nyújtanak alternatívát, amikor a talajviszonyok nem teszik lehetővé a földi munkavégzést. Ez a teljes körű paletta ráadásul teljesen integrált, így az elvárt gyorsaság, rugalmasság és pontosság teljesíthető.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink