A háború miatt az agrárgépek ára is emelkedik

Idén is megrendezték a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat a Kutasi úti alközpontban. A kiállítás fókusza arra irányult, hogy miben tudnak segíteni partnereiknek a digitális átállás pályázat megvalósítási időszakában. A rendezvényen egy ünnepélyes gépátadásra is sor került.

Az első napon egy bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóra is sor került, melyen Kiss Sándor a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának kereskedelmi igazgató-helyettese vezette körbe a megjelenteket. A szakember szerin a COVID-19 utóhatása és a szomszédunkban kialakult háború a beszállítói láncokban további fennakadásokat okoznak, melynek hatása napjainkban is folyamatosan érezhető. Ezek következményei a megnyúlt szállítási határidők, melyek akár a megszokott idő többszörösei is lehetnek. Az alapanyag-, energia-, humán jellegű és szállítási költségek növekedése beépül a gyártók áraiba, melyeknek egyenes következménye a folyamatos áremelés. Az árfolyamváltozások és a finanszírozási költségek is ugyanezt az irányt erősítik egyidejűleg.

Kis Sándor beszámolója szrerint ezeknek a hatásoknak a csökkentésére a KITE Zrt. komplexitása, stabilitása és megbízhatósága tud választ adni, mely lehetővé teszi az előre készletezést és a korai nagy volumenű előrendelést, mellyel csökken a szállítási határidők hossza. Mindemellé jobb árak párosulnak, és ez a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása” pályázattal kapcsolatos beruházás esetén korábbi megvalósítást tesz lehetővé a gazdálkodóknak. A KITE Hiteliroda saját egyedi megoldásokkal várja a beruházni szándékozókat, kedvezőbb finanszírozási feltételt biztosítva.” -nyilatkozta Kiss Sándor, a rendezvényről szóló bemutatón a sajtó megjelent tagjai számára.

A sajtótájékoztató egy ünnepélyes gépátadással ért véget, melynek keretében a Gorzsai Zrt. vezetője, Gyapjas Károly átvette a gazdaság 35. John Deere gépének, egy S790-es kombájnnak a kulcsait. A betakarító gép az állatállomány takarmánytermelésének feladataiban teljesít majd és a silókukorica learatásában játszik szerepet.

A gépkiállítás mellett speciális szakmai kiegészítő rendezvényekkel is szolgáltak a partnereknek a komplex megoldásokat nyújtó Precíziós Gazdálkodási Rendszerüket tárták a nagyközönség elé egy bemutató keretében, illetve alkatrészes és szervizes after-sales prezentációt is tartottak.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink