USDA: új, a termelési költségeket is fedező biztosítást is köthetnek a kistermelők

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) egy új biztosítási lehetőséget vezet be kifejezetten a kis gazdaságokkal rendelkező, helyben értékesítő mezőgazdasági termelők számára. Az új mikrogazdaság-biztosítás egyszerűsíti a nyilvántartás vezetését, és fedezi a termelés utáni költségeket, például a mosást és a hozzáadott értékű termékeket.

Az USDA Kockázatkezelési Ügynöksége (RMA) egy 2018-as kutatás alapján hozta létre ezt az új kötvényt, és figyelembe veszi a helyi közösségek termelői visszajelzéseit. A lehetőség a 2022-es termésévtől kezdve lesz elérhető.

„Örömmel kínáljuk ezt az új fedezetet azoknak a termelőknek, akik azért dolgoznak, hogy friss és egészséges élelmiszerrel lássák el közösségeiket” – mondta Richard Flournoy, az RMA megbízott igazgatója.

Az USDA a helyi és regionális élelmiszerrendszerek támogatására összpontosít, és ezt az új terménybiztosítási kötvényt a mezőgazdaság e fontos ágazatát szem előtt tartva terveztük.

Az új biztosítási kötvényt a Whole-Farm Revenue Protection (WFRP) keretében kínálják, és olyan különálló rendelkezéseket tartalmaz, amelyek nagyobb hozzáférést biztosítanak a programhoz. Így például a termelés utáni költségekből, például az áruk mosásából és csomagolásából, valamint a hozzáadott értékű termékekből származó bevételek elszámolható bevételnek minősülnek. Vagyis nem pusztán a terményt ért kár után járhat a kártalanítás.

A mikrogazdaság-biztosítás olyan termelők számára érhető el, akiknek a mezőgazdasági tevékenysége legfeljebb 100 ezer amerikai dollár átlagos elszámolható bevételt eredményez. Az RMA kutatása kimutatta, hogy a helyben értékesítő termelők 85 százaléka 75 000 dollárnál kevesebb bruttó árbevételt könyvel el évente.

A mikrogazdaságokra vonatkozó irányelv az RMA azon erőfeszítéseire épül, amelyek célja a különleges termékek és biotermesztők jobb kiszolgálása. A Szövetségi Terménybiztosítási Társaság szeptember végén hagyta jóvá a mikrogazdaság-irányelvet, és további részleteket még az ősszel közölnek.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink