Brutális károkat okozott a szél a fóliás gazdálkodóknál

Forrás: Facebook

Rengeteg kép, videó került fel a közösségi oldalakra arról, hogy miként tette tönkre a fóliasátrakat a vasárnapi viharos erejű szél. A palántázóknak mindez óriási kárt jelent, kérdéses, hogy kaphatnak-e valamilyen segítséget, a biztosítók sok esetben nem fizetik a fóliasátorban keletkezett kár, legfeljebb a növényi állomány pusztulásának mértékét veszik figyelembe.

A kárt szenvedett gazdálkodók egy csoportot hívtak éltere a facebookon.

Így néznek ki a szélvihar után a fóliasátrak:

Vasárnap sokfelé okozott károkat az erős szél. Az Időkép adatai alapján, 127 km/órás széllökést mértek a János-hegyen, ezzel megdőlt a budapesti szélrekord. Az orkán erejű szél – már most látszik – jelentős mennyiségű kárt okozott. A Generali Biztosítóhoz eddig több száz bejelentés érkezett, becslései szerint pedig 1000 db fölött várható a szélvihar okozta károk száma, értékük pedig elérheti a 2-300 millió forintot.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a szélvihar miatt 1654 esethez riasztották a tűzoltókat vasárnap. A legtöbb dolguk Pest megyében és Budapesten volt. Ugyanezt támasztják alá a Generali adatai is: kárbejelentésekre Közép-Magyarország területéről, Pest megyéből és Budapestről számítanak, a károk típusát tekintve pedig a tetősérüléseket, fa-kidőléseket, beázásokat jelentenek be az ügyfelek.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink