Beérett a hazai fóliás eper, olcsóbb a tavalyinál

Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország
Kilóját 2400 forintért kínálják, de jellemzően fél kilós kiszerelésben árulták például a szekszárdi piacon, ami így csak 1200 forintot kóstál.

Megjelent a hazai fűtetlen fólia alatt érlelt eper is az üzletekben és a piacokon. Egyelőre borsos az ára, de már sokkal barátságosabb, mint a fűtött fóliásé. Kilóját 2400 forintért kínálják, de jellemzően fél kilós kiszerelésben árulták például a szekszárdi piacon, ami így csak 1200 forintot kóstál. A szabadföldi eper várhatóan május 10-e környékére érik be.

Már pár napja lehet kapni a hazai hidegfóliás eperből Tolna vármegyében is. Az egyik családi vállalkozó, a szedresi Bogdán Mária elmondta, az enyhe tél miatt idén korán megindult a fólia alatt az eper virágzása és az érés folyamatos volt a hűvösebb idő ellenére is. Egyelőre nem nagy tételben, de folyamatosan szedik az első hazai gyümölcsöt és egyszerre három városban – Tolnán, Pakson és Szekszárdon – is árulják. Úgy számolnak, hogy két hét, mire dömping lesz a fóliás eperből, addigra az árak is szelídülnek majd. Jelenleg fél kilós kiszerelésben árulják, kilóját 2400 forintos áron, ami a tavalyinál olcsóbb.

A teljes cikk a Teol.hu oldalán olvasható.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink