Új baromfi állatjóléti támogatás jön

A baromfiszektor várhatóan októbertől 13 milliárd forintos új állatjóléti támogatás bevezetésére is számíthat – jelentette be Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára.

Sikerrel zárult a Baromfi Termék Tanács május 13-i tisztújító küldöttgyűlése és a budapesti Vajdahunyad várában megrendezett Baromfi Világnap rendezvénye – számolt be róla a terméktanács honlapja. Az ágazat szereplői többek között tájékoztatást hallgathattak meg arról, milyen újabb támogatási lehetőségekhez juthatnak a mai nehéz piaci és gazdasági helyzetben. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára közölte, hogy a baromfiágazat az uniós válságcsomag Magyarországra jutó részéből jelentős forrásokat kaphat, és várhatóan októbertől új állatjóléti támogatás bevezetésére is számíthat, évente akár 13 milliárd forintos keretösszeggel.

Feldman Zsolt szerint a mezőgazdaság jövőjét elsősorban nem a jövedelempótló támogatásokra, hanem a korszerűsítésekre és a beruházásokra lehet alapozni, ezért a vidékfejlesztési támogatások többsége a következő években is fejlesztési forrás lesz. Az a termelő lesz hosszú távon sikeres, aki nyitott az újításokra, versenyképes és piacképes együttműködéseket alakít ki más agrár- és élelmiszeripari vállalkozókkal – fogalmazott az államtitkár.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink