Meglévő állománnyal is lehet baromfi állatjóléti támogatásra pályázni

Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap
A baromfi állatjóléti támogatás azon állományok után is igényelhető, amelyek a támogatás kezdetén már az igénylő tenyészetében voltak, és ezért – a kötelezettségvállalási időszak elején, a tartási időből kifolyólag – nem tudják teljesíteni a felhívásban előírt minimális tenyészetben tartási időt.

Az október 12-én megjelent baromfi állatjóléti támogatás igénylésére szóló felhívás szerint a támogatási kérelmek benyújtására 2022. december 15-ig van lehetőség. A késedelmesen benyújtott kérelmek az idén induló kötelezettségvállalás szempontjából nem vehető figyelembe.

Azoknál állományoknál, amelyek a kötelezettségvállalási időszak kezdetén már a tenyészetben voltak, és a minimális tartási idő nem teljesülne maradéktalanul, az állomány állategység értéke után időarányosan csökkentett támogatási összeg lesz kifizethető. A pályázati felhívásban foglalt feltételeket (például állománysűrűség, szállítások bejelentése) ezen állományok esetében is be kell tartani, valamint szükséges a felhívásban megnevezett dokumentumok kitöltése, naprakész vezetése is.

Azoknál az állományoknál, amelyek után ugyanazon tevékenységre 2022. október 16. előtt már igényeltek állatjóléti támogatást, jelen támogatásból tört évre sem lesz lehetőség kifizetés igénylésére. A korábbi támogatásokat árutermelő állományok esetében a tartási hely azonosító és tenyészetkód alapján, törzsállományok esetében BIR-állományazonosító alapján a Magyar Államkincstár állapítja meg.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink