Újabb húskészítmények szerezhetnek védjegyet

Fotó: Mészáros János / Új Néplap
Szeptember elejétől újabb tradicionális húsáruk kerültek be a védjegyezhető termékek közé: a csemege debreceni, a sütnivaló kolbász, valamint a füstölt baconszalonna termékekre is pályázhatnak a húsipari vállalkozások, illetve a kereskedők.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) folyamatos egyeztetéseket folytat a Kiváló Magyar Élelmiszervédjegy (KMÉ) tulajdonosával annak érdekében, hogy a termékek minél szélesebb körében lehessen pályázni a védjegyre. A NAK közlése szerint kiterjesztési stratégia alakításában szakmai megfontolások, valamint tagi megkeresések egyaránt szerepet játszanak, és cél az is, hogy minden szakágazaton belül egy-egy termékpályára kialakítsák a termékspecifikus tanúsítási rendszert.

Az új termékekre vonatkozó pályázati dokumentációkat a védjegyiroda folyamatosan, a meghirdetésekkel egyidőben teszi közzé, illetve a kamara is tájékoztatást nyújt a termékpálya szereplői részére. E hónap elejétől a húskészítmények között a csemege debreceni, a sütnivaló kolbász, valamint a füstölt baconszalonna termékekre is pályázhatnak a húsipari vállalkozások, illetve a kereskedők. A pályázati felhívások letölthetők az alábbi linkről.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink