Sokkal olcsóbb lehet idén a húsvét, mint tavaly

A 2023-asnál jelentősen alacsonyabbak az idei húsvéti szezonban az ünnepi asztal legkeresettebb, legkedveltebb termékeinek árai. Az árcsökkenés elsősorban a magyar beszerzésű árucikkeket érinti, a húsvéti szezontermékek mellett a trappista sajt ára is csökkent – egy év alatt közel a felére.

Jelentősen kedvezőbb áron vásárolhatunk be idén az húsvéti időszakban, mint egy évvel korábban. A jelenlegi alacsonyabb akciós árak számos termékkategóriában érvényesülnek, így a húsvéti ünnep során a tavalyi akciós árakhoz képest akár harmadával kevesebbe kerülnek a legkeresettebb termékek.

A húsvét egyik kihagyhatatlan élelmiszere a tojás. Az Aldi közleménye szerint, az összes tojásterméket figyelembe véve az átlagos árcsökkenés 26 százalékos, de egyes termékek ára 31 százalékkal mérséklődött. A legolcsóbb tojás a 30 darabos tálcán kínált S-es méretű Goldland tojás, amelynek darabára mindössze 40 forint.

A másik legkeresettebb húsvéti termék a torma, amely a 2023-assal megegyező kiszerelésben 24 százalékkal kerül kevesebbe. Elengedhetetlenek a húsvéti asztalról a különböző kalácsok, az Aldi kínálatában kapható húsvéti kalácsok kizárólag hazai pékáru-beszállítóktól származnak. Ezeknél a termékeknél átlagosan 12 százalékkal mérséklődött a fogyasztói ár, a legnagyobb árcsökkenés pedig 25 százalékos mértékű.

A helyben sült pékáruk, illetve a friss és csomagolt kenyerek esetében 22 termék ára csökkent, átlagosan 11 százalékkal, de van olyan kenyér is, ami 40 százalékkal kerül kevesebbe, mint az előző év hasonló időszakában. Ezeknek a kenyereknek mintegy háromnegyede magyar pékségekből származik.

A húsvéti sonkák esetében az árcsökkentéssel érintett termékek jellemzően 3–10 százalékkal olcsóbbak, a legnagyobb, 14%-os ármérséklés pedig a kötözött lapockát érinti.

Az elmúlt év során jelentősen nőtt a csokoládé világpiaci ára, ennek ellenére az Aldinanak sikerült a tavalyi árszínvonalon tartani a csokoládétermékek árát, egyes édességeket pedig 30 százalékkal olcsóbban kínál, mint tavaly ilyenkor. A 2023-as év elejéhez képest közel felére csökkent a legkeresettebb sajt, a trappista ára az Aldinál: egy kilogramm Kokárdás saját márkás trappista sajt 2023 januárjában még 3890 forint volt, most ugyanaz a termék 1990 forintért érhető el.

Kiemelkedő a húsvéti akciók mértéke, kuponakció a még kedvezőbb árakért

A húsvéti ünnep előtt indított akciók mértéke is kiemelkedő. A torma ára 58 százalékkal, 179 forintra, a kovászos cipó ára 48l, 259 forintra, a füstölt, kötözött lapocka ára 43 százalékkal, 1699 forintra, a füstölt csülök ára 34 százalékkal, 1619 forintra, a főtt, füstölt tarja ára 27 százalékkal, 2169 forintra, a húsvéti sós kalács ára 40 százalékkal, 299 forintra, a húsvéti koszorúkalács ára 33 százalékkal, 399 forintra, a Tolle trappista sajt ára 33 százalékkal 1890 forintra csökken.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink