Élelmiszer nyomtató megoldás nyert a BASF startup versenysenyén

Forrás: BASF
Az üzemanyagcella katalizátorok előállításában forradalmian új módszer kifejlesztését célzó ReCatalyst és a növényi alapú alternatív tengeri ételek 3D nyomtatását fejlesztő Revo Foods startup vállalkozások nyerték a BASF Innovation Hub versenysorozatát.

Az osztrák-magyar csoport helyi döntőse, a Revo Foods is részt vett a BASF Innovation Hub regionális versenyének döntőjében. A „Zöld menetrend” alappilléreihez (tiszta energia, fenntartható mezőgazdaság és körforgásos gazdaság) közvetlenül vagy közvetve hozzájáruló, nyolcvannál is több feltaláló és startup nyújtotta be jelentkezését a BASF Innovation Hub versenyére. A versenyen bemutatkozó kiváló ötletek közül a zsűri végül két csapat között osztotta meg az első helyezést.

Az üzemanyagcella katalizátorok előállításában forradalmian új módszer kifejlesztését célzó ReCatalyst és a növényi alapú alternatív tengeri ételek 3D nyomtatását fejlesztő Revo Foods start-up vállalkozások nyerték a BASF Innovation Hub versenysorozatát.

A két nyertes megoldás forradalmian új utakat nyit meg: a ReCatalyst az üzemanyagcella katalizátorok előállításában dolgozott ki egy új megoldást, mely jelentősen csökkenti a felhasznált platina mennyiségét, míg a Revo Foods egy olyan 3D élelmiszer nyomtatási megoldással állt elő, amivel a tengeri ételek ízét, textúráját és tápanyag-profilját tudja növényi alapon előállítani. A legjobb ötlet címét elnyerő két start-up vállalkozás egyenként 7.500 euró pénzjutalomban részesült.

A BASF Innovation Hub verseny szervezője egy vegyipari vállalat, egyben a kutatásfejlesztési ágazat egyik európai vezetője, a BASF. Thomas Narbeshuber, a BASF délközép-európai vezetője, egyben a zsűri tagja kiemelte, hogy a verseny nagyon szoros volt és az elmúlt 6 hónap során sikerült megismerkednie a fiatal újító szakemberek bámulatos ötleteivel.

“Nehéz lett volna egyetlen projekt mellett letenni a voksunkat, ezért úgy döntöttünk, hogy két nyertest is hirdetünk. Már az elmúlt években is szerveztünk hasonló versenyeket és mindig ugyanaz a benyomásunk: a fiatalok tele vannak olyan remek ötletekkel, amiket valóban érdemes támogatni. Legyen szó tanácsadásról, pénzügyi segítségről vagy esetleg személyes támogatói kapcsolatok kialakításáról, minden ilyen lehetőség meghatározóan fontos nekik. Épp ezért rendkívül örülünk annak a lehetőségnek, hogy megszervezhettük a BASF Innovation Hub versenyt” – mondta Thomas Narbeshuber.

A BASF Innovation Hub verseny Közép- és Dél-Európa tizenegy országában került megrendezésre.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink