Input 2021. február 9. Újra adómentes a pálinkafőzés 2021. február 9. – Idén több szempontból is változtak a pálinkafőzés szabályai. Míg a főzés adminisztrációs teendői szinte alig változtak, a párlat-előállítás bizonyos mennyiségig adómentessé vált a magánfőzőknek és a bérfőzőknek egyaránt, tájékoztatott a NAV.
Közélet 2020. december 4. Leginkább otthon főzött párlatot iszunk 2020. december 3. – Szent Miklós a pálinkafőzők védőszentje, december 6. pedig a magyar pálinka napja, érdemes tehát ezekben a napokban megemlékeznünk erről a hungarikumról, ha másképp nem, egy koccintással. Tölthetjük a poharunkba a jól megszokott szilvát, barackot vagy éppen körtét, de ma már egészen különleges alapanyagokból is készítenek pálinkát, és párlatot még sütőtökből vagy éppen répából is. De mit mutatnak a trendek, melyiket isszuk a legszívesebben?
Közélet 2020. november 1. Adjuk meg a módját! 2020. november 1. – Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt? A minőségi pálinkafogyasztást segíti a NAK új, ingyenes kiadványa.
Közélet 2019. szeptember 25. A pálinkafőzés adómentességéért továbbra is fellép a kormány 2019. szeptember 25. (MTI) – A kormány az Európai Unió (EU) minden fórumán fellép azért, hogy újra adómentes legyen a pálinkafőzés – mondta Tállai András.
Események 2019. április 13. Megkezdődött a 20. Gyulai Pálinkafesztivál 2019. április 12. – A Brillante 2019 pálinka- és párlatverseny kereskedelmi kategóriájának eredményhirdetésével megkezdődött pénteken a 20. Gyulai Pálinkafesztivál. A fődíjat a Tuzséri Pálinkamanufaktúra Kft. 2017-ben főzött Tuzséri Szilvapálinkája érdemelte ki.