Élelmiszer 2023. május 17. Itt a diszkontosodás és az olcsó élelmiszerimport Évtizedek óta nem látott nehézségekkel küzd az élelmiszeripar, de az iparág fejlesztése nem állhat le – mondta Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnöke a Magyar Közgazdasági Társaság mezőgazdasági és élelmiszeripari szakosztályának online rendezvényén.
Élelmiszer 2023. május 5. Beértek a jó időben indított beruházások a Master Good cégcsoportnál Konszolidált árbevételét több mint másfélszeresére, adózott eredményét pedig bőven a dupláját meghaladó mértékűre növelte tavaly a névadó Master Good Kft.-ből, a Baromfi Coop Kft.-ből. és a Sága Foods Zrt.-ből álló cégcsoport.
Élelmiszer 2022. július 12. A „lefelé vásárlás” és következményei Mit hoz a fogyasztói szokásokban az élelmiszerpiacon tapasztalható drasztikus drágulás, és ennek milyen – akár pozitív – hozadékai lehetnek? Ezt a kérdéskört járja körül cikkében Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető agrárszakértője.
Élelmiszer 2021. november 9. Élelmiszerpiaci trendek – ismét eljött a fagyasztóládák kora? A pandémia szülte új világ megváltoztatta szemléletünket. Az emelkedő árspirál nem csak az iparban a mezőgazdaságban, a vendéglátásban, hanem a háztartásokban is a készletezési szokások átgondolását kényszerítette ki. Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető agrárszakértője az Agroképnek írt cikkében a piacok mozgatórugóit mutatja be, és az élelmiszergazdaságban megfigyelhető trendeket elemzi.
Élelmiszer 2019. július 29. Felmérik az élelmiszerfogyasztási szokásokat 2019. július 29. – Mintegy 2700 személy bevonásával kutatja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a magyar élelmiszerfogyasztási szokásokat. Az országos felmérésre most további érdeklődők, elsősorban 18 év alattiak jelentkezését várja a hatóság. A kutatás célja, hogy képet kapjunk arról, a magyar emberek jellemzően milyen és mennyi élelmiszert fogyasztanak. Ezek az adatok ugyanis elengedhetetlenül fontosak az élelmiszerekkel bevitt káros anyagok egészségkockázatának becsléséhez.