Mi termeljük Európa legdrágább szőlőjét és adjuk el a legolcsóbb borát

Forrás: Szabad Föld
Fotó: Kállai Márton
Mostanában -hogy egyre sötétebb fellegek gyülekeznek az ágazat eddig sem felhőtlen egén- gyakran esik szó a kialakult helyzet okairól, de kicsit kevesebb a megoldási lehetőségekről.

A szőlőtermesztés az elmúlt ötven évben többet változott, mint az azt megelőző ötszáz évben és a következő öt évben többet fog, mint az elmúlt ötvenben. A minőségen túl – ami alapvetés- egyre nagyobb hangsúlyt kap a hatékonyság és a termelésbiztonság. Ez a két bűvös szó fogja eldönteni, hogy a szűkülő piacon ki marad életben. Ezek kulcsa pedig a biológiai alapokban rejtőzik, hiszen ha a fundamentum nem stabil akkor az egész szerkezet ingatag lesz – mutat rá a HNT oldalán megjelent cikkében Molnár Ákos.

Mint írta, mostanában -hogy egyre sötétebb fellegek gyülekeznek az ágazat eddig sem felhőtlen egén- gyakran esik szó a kialakult helyzet okairól, de kicsit kevesebb a megoldási lehetőségekről. Hozzátette: nem elég a termékpálya végével foglalkozni, mert a számok világosan mutatják, mi termeljük Európa legdrágább szőlőjét és mi adjuk el a legolcsóbb borát. Hogy ebből kiutat találjunk, az alapokat is rendbe kell(ene) tennünk.

A teljes cikket itt olvashatja el: https://www.hnt.hu/a-hazai-biologiai-alapok-helyzete/

Frittmann: a bor árának emelése nélkül tönkremegy a szőlő-bor ágazat

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink