Továbbra is változékony időre számíthatunk

Vasárnap hajnaltól egyre többfelé ered el az eső, havas eső, hó, és hétfő reggelig ismét jelentős csapadékra van kilátás. Kedden már csak a Tiszántúlon valószínű csapadék, szerdán pedig csak elszórt záporok, hózáporok várhatók – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A jövő hét közepéig összességében újabb 10-50 mm csapadék nedvesíti a talajokat, a legnagyobb mennyiségre most is a délnyugat-északkeleti sávban lehet számítani. A hőmérséklet egyre inkább téliesen alakul. A derült vagy kevésbé felhős éjszakákon, szombaton, nyugaton hétfőn, és kedden is -5 fok alá hűl a levegő, és napközben sem várható +5 foknál melegebb az ország jelentős részén.

A mögöttünk álló egy hétben ciklonok sorozata alakította időjárásunkat, így rendkívül változékony időben volt részünk, a borult, csapadékos napok mellett napos időszakok is előfordultak, és a nyugati országrészben átmenetileg síkvidéken is hó borította a tájat. Összességében 15-40 mm közötti csapadék hullott, a Dunántúl északkeleti részén esett ennél kicsit kevesebb, délkeleti tájain valamint a Tisza-tó és a Zempléni hegység tágabb térségében viszont 40-50 mm-t mérhettünk.

Forrás: OMSZ

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink