Mire és miért jó a búvárszivattyú?

A szivattyúval, annak funkcionalitásával a legtöbben tisztában vannak, mondhatni nincs a témában túl sok újdonság. Viszont a búvár verzió már sokaknál fejtörést okoz. Vajon mire is való pontosan, és miért annyira telitalálatos találmány? Mutatjuk! Merülésre felkészülni!

A búvárszivattyú egy hermetikusan lezárt rendszer, amely alkalmas a teljes alámerülésre. Vagyis a rendszer a rá bízott feladatot a víz alá merülve végzi el. S hogy mi is ez pontosan? Nos, a legfőbb funkciója, hogy felszínre hozza a vizet. Ez leginkább akkor érvényes, és maga a konstrukció abban az esetben ajánlható, ha a víznyerő hely üzemi vízszintje kilenc méternél magasabban van.

Milyen tényezőkre célszerű alapozni a vásárlást?

A sikeres beruházás bebiztosításának érdekében akad néhány olyan tényező, melyek megfontolásra méltóak. Ha ezek megvannak, akkor az eredményes beszerzés, s vele együtt az örömteli, elégedettségre okot adó használat borítékolható.

Fotó: alza.hu

Nem mindegy, hogy mekkora mennyiségű vízről van szó, már ami annak a felszínre hozását illeti. Aztán az sem mellékes, hogy milyen típusú a víznyerő hely, mert roppantul lényeges, hogy ásott vagy fúrt kútról, kerti tóról vagy egy egyszerű tartályról beszélünk. Természetesen a szállítani kívánt anyag milyensége is prioritást élvez. Fentebb kategorikusan a vizet emlegettük, de más anyag is szállítható a rendszer közbenjárásával akkor, ha a szivattyú anyaga kémiailag kompatibilis vele. Az optimális homoktűrés megléte sem lehet kérdéses, mivel a zúduló víztömegben majdnem biztos, hogy felbukkan valamennyi törmelék. Ha ez a kis kitétel elvész a rengetegben, és ha a modell nem ideális ebből a szempontból, akkor gyakorlatilag borítékolható a rendszer csillagának gyors leáldozása.

Az el- vagy behelyezésnél kulcsfontosságú, hogy a maximális bemerítési mélység alá ne kerüljön a berendezés, mert ez akár a dal végét is jelentheti, lévén a tömítések nem bírják a nyomást, aminek következtében a meghibásodás garantálható. A másik kitétel, hogy a szerkezet kizárólag víz alatt hozható üzembe, tehát mindaddig tilos bekapcsolni, míg nincsen víz alá merítve.

Szponzorált tartalom.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink