Finom és egészséges: indul az őszi teaszezon

Forrás: Getty Images
A folyadékpótlásról nemcsak nyáron kell gondoskodni, hanem az év minden időszakában. (X)

Véget ér a nyár, és ezzel együtt a forróságnak is búcsút inthetünk. A melegben szívesen fogyasztott hideg üdítők, jeges italok helyét szépen lassan átveszik az őszi, téli hónapok kedvenc finomságai, a teák. A végtelen variációban elérhető, natúr és gyümölcsös változatokon át a gyógynövények adta gyógyító nedűkig számtalan lehetőség között válogathatunk, ha a lelkünket, vagy éppen a testünket szeretnénk kényeztetni.

A gyógynövények egészségre gyakorolt jótékony hatását évezredek óta élvezi az emberiség, az elmúlt évtizedekben tudományos vizsgálatok is igazolták már mindezt. Ha gyógyteákat iszunk, érdemes szakértők által összeállított keveréket választanunk. A népszerű Györgytea termékek a népi gyógyászat alapértékei mentén készülnek. A Bükki Füvesember Egyesület célkitűzése a népi gyógyítás hagyományainak megőrzése és az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztés.

A fehér fagyöngy leveles hajtás Györgyteának rendkívül széles körű a felhasználása. Leginkább vértolulásra, magas vérnyomásra, érelmeszesedésre és szívritmus-szabályozásra használhatjuk. Javítja az erek áteresztő képességét, jó szédülésre, fülzúgásra, visszérre, javítja a koncentrációs képességet és vízhajtó hatása is van. Mindenféle seb-, méh-, tüdő- és orrvérzést csillapít. Köhögésre, szamárköhögésre, asztmatikus és egyéb görcsökre is ajánlják. Nyugtató hatása miatt epilepsziás rohamok megelőzésére, fejfájásra is alkalmazható. Segíti az immunrendszer működését, erősíti a méh izomzatát. Kismértékben csökkenti a vér cukorszintjét, így cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása.

A fekete ribizlilevles teakeverék Györgyteát az „Ízületek teájaként” is ismerik. A teakeverék segítséget nyújthat az ízületi panaszok kiegészítő kezelésében. Megelőzésként heti 1 csésze tea délelőtti fogyasztását ajánlják a szakértők, más esetben napi maximum 3 csészével ihatjuk.

A Mecsek teák Pécsváradon, a Mecsek hegység lábánál készülnek. Gondosan válogatott gyógynövényekből és tealevelekből állítják össze a gyógyító hatású, de egyben élvezeti értékkel is bíró teákat. Szálas és filteres teák is vannak a Mecsek kínálatában, de egyféle gyógynövényből készült teák és teakeverékek között is válogathatunk. A gyógynövény-alapú italok értékes hatóanyagainak köszönhetően természetes módon nyújtanak segítséget a fájdalomcsillapításra, a gyulladáscsökkentésre vagy az immunerősítésre.

A bodorrózsa levél szálas tea fogyasztásával az immunrendszerünk védekezőképességét erősíthetjük. Az antioxidáns-tartalmú gyógynövény baktérium-, gomba- és vírusölő tulajdonságokkal bír. Az orvos által felírt kezelés kiegészítéseként jótékony hatásával támogatja a nagyobb betegségekből való felépülést, erősíti a gyengélkedő szervezetet.

A Mecsek csipkebogyó teája magas C-vitamin tartalmáról híres. Tízszer annyi C-vitamin van benne, mint a citromban. Van benne A, B, K és P vitamin is, a csipkebogyó magjában pedig E-vitamin. Őszi-téli időszakban elsősorban a nátha megelőzésére ajánljuk. Immunerősítő hatása van, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Érfalerősítő hatása szabályozza az erek áteresztőképességét, ezért érszűkület, érelmeszesedés, visszérbetegségek megelőzésében és kezelésében is segíthet.

A teák jótékony hatásának élvezete mellett azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a termékek alkalmazásával nem helyettesíthető az orvos által felírt gyógyszeres kezelés. Sőt a gyógynövényeket körültekintően, az orvosi utasításokat figyelembe véve kell alkalmazni.

Amennyiben szeretné, az alábbi linkeken rendelhet György teát.

Vitaminokat és egyéb étrend-kiegészítő termékeket az multivitamin webáruházról rendelhet.

Támogatott tartalom

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink