Az alkalmazások körének bővítése kompresszor alkatrészek segítségével

Forrás: btkkft.hu
A kompresszorok ugyan jellemzően egyetlen feladatra alkalmasak, az általuk előállított sűrített levegő alkalmazási lehetőségei már jóval szélesebbek. Ezek spektrumát pedig még továbbk képesek bővíteni a különböző alkatrészek és kiegészítők.

Egy feladat, számtalan opció

A kompresszorokat bizonyára keveseknek kell bemutatni, hiszen meglehetősen gyakran, sok helyen előforduló berendezések. Ehhez képest feladatuk meglehetősen egysíkú, hiszen működésük során kizárólag a levegő sűrítését és szállítását, adott esetben tárolását végzik. Ennek okán bátran mondhatjuk azt, hogy a kompresszorok abszolút céleszközök, az azonban már egészen más kérdés, hogy az általuk előállított sűrített levegő milyen formában kerül felhasználásra.

Emellett persze a berendezés típusa és teljesítménye sem mindegy, hiszen míg egy dugattyús kompresszor csak hobbi- és barkács célokra alkalmas, addig egy csavarkompresszor ipari körülmények között is megállja a helyét. A gépek feladata minden esetben ugyanaz, de a végtermék felhasználása már jelentős különbségeket mutathat. A kompresszor alkatrészek BTK által forgalmazott kínálata pedig még tovább szélesíti a lehetőségek spektrumát.

Alkatrész vagy kiegészítő

Hogy pontosan mit értünk kompresszor alkatrészek alatt, az talán némi tisztázásra szorul. Érdemes különbséget tenni alkatrészek és kiegészítők között, habár a fogalom hatálya alá gyakorlatilag bármelyik besorolható. A halmazok ugyanis jelentős átfedést mutatnak, de egy részük inkább a karbantartás és szerviz során lehet szükséges, más részük pedig a funkcióbővítés szempontjából jelenthet jó megoldást. A kompresszor alkatrészek kategóriájába pedig lényegében minden beletartozik, ami a működést segíti vagy fejleszti.

Fotó: btkkft.hu

A különböző kopóalkatrészek, fogyóanyagok, csavarok és más kompresszor alkatrészek rendkívül fontosak ahhoz, hogy a berendezések hosszabb távon is megfelelően működjenek. Ezek jelentős részét akár mi magunk is beépíthetjük, ám a kifogástalan eredmény érdekében jobb, ha szakemberre bízzuk a készülékek karbantartását és szervizét. Az persze sosem árt, ha tartunk otthon egy kisebb készletet ezekből. A kompresszor alkatrészek másik halmaza pedig más az alkalmazási lehetőségek bővítését szolgálja.

Széleskörű lehetőségek

A kompresszor alkatrészek azon csoportját, melyek a sűrített levegő és egyben a kompresszorok alkalmazási opcióinak szélesítését szolgálják, bátran nevezhetjük kiegészítőknek. Ide jó néhány különböző termék sorolható, mint például szórófejek, csövek, tartályok, olajszűrők és még sorolhatnánk. Ezek lényegében mind azt szolgálják, hogy a kompresszor által előállított levegő még több helyen és módon legyen használható, tehát hogy akár utólag is fejlesszék a komplett berendezéseket.

Az utólagos beszerelhetőség egyébként is fontos szempont, hiszen a kompresszor alkatrészek egyik legnagyobb előnye éppen ez. Segítségükkel ugyanis egy alacsonyabb kategóriás berendezés is felruházható olyan tulajdonságokkal, melyek alapvetően csak a drágább modellek sajátjai. A legoptimálisabb eredmény érdekében természetesen minden esetben javasoljuk, hogy kérjék szakértők segítségét. A legjobban ez képes ugyanis garantálni a hosszútávú, fenntartható működést.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink