A héjas dió eladás online lehetőségei

Forrás: offero.hu
A közönséges dió egy széles körben kedvelt, egészséges és hasznos dióféle, melyet hazánkban is előszeretettel fogyasztanak. Beszerzése azonban sokszor nehézkes, az árak pedig a plafont verdesik. Az online tér persze erre is kínál megoldást.

Egy egészséges apróság

Vidéken járva sokaknak feltűnhet, hogy rengeteg ház udvarán áll egy vagy több hatalmas diófa. E fák sok helyen a látkép természetesen részét képezik, holott sokszor maguk a tulajdonosok sem tudják, hogy mikor és ki ültette őket oda. A nagy lombozatukkal hűs árnyékot adó diófáknak természetesen más hasznuk is van, hiszen több részük is jól hasznosítható. A termésen túl például a levele is, melyet leszárítva és felaprítva teaként szoktak alkalmazni. A belőle készült főzet például remekül alkalmas emésztőszervi panaszok enyhítésére.

Fotó: offero.hu

A fő attrakció persze ettől függetlenül a termés, mely manapság igen nagy értéket képvisel. A lágyabb, zöld héjból előbújó, csonthéjasokra emlékeztető termést mindenki ismeri, de a lényeg természetesen a héjon belül található. A dió kifejezetten népszerű gyümölcs ugyanis, legyen szó akár a gasztronómiáról, akár a belőle készült olajról, vagy épp különféle egészségügyi jótékony hatásairól. Egy igazi vitaminbomba, mely növényi rostokban és ásványi anyagokban is gazdag.

Bár a diótermés az őszi időszak sajátja, a dió és a dióbél is könnyedén tartósítható, így akár egész évben kéznél lehet ha éppen szükség van rá. Népszerű portékáról beszélünk tehát, melynek a beszerzése az üzletekben azonban sokszor nehézkes. Kiskereskedelmi forgalomban a legtöbbször a tisztított, vagy valamilyen formában feldolgozott dióval találkozhatunk, melynek kilónkénti ára több ezer forintra is rúghat. A nagyobb tételű héjas dió eladás azonban kedvezőbb árképzést garantál.

Plusz munkáért kedvezmény

A dió jótékony élettani hatásait félretéve is elmondható, hogy egy kifejezetten kedvelt gyümölcsről van szó. A háziasszonyok számára sütemények és más ételek fő hozzávalója lehet, borkóstolás mellé is kiváló csemege, ezen felül pedig hétköznapi rágcsálnivalóként is kiváló alternatíva mindenki számára. Éppen ezért – főleg az őszi időszakban – sokan keresik a boltok polcain, ahol leginkább hámozott vagy adott esetben darált formában érhető el.

Ezek a verziók azonban jellemzően néhány dekás kiszerelésekben érkeznek, áruk pedig a különféle gyártási és feldolgozási folyamatok okán kifejezetten borsos. Nem ritka, hogy egy kisebb csomag ára is közelít az 1000 forintos lélektani határhoz. A héjas dió eladás ezzel szemben egy jóval olcsóbb alternatívát kínál, igaz, hogy itt is érdemes körültekintően eljárni. Hogy mást ne mondjunk, a héjas és hámozott dió kilónkénti árát arányaiban kell értelmezni.

Egy 20 kilós zsákban értékesített héjas dió belének súlya nyilván meg sem közelíti az összértéket, így nem árthat utánanézni, hogy az adott mennyiségből körülbelül mennyi végtermékre számíthatunk. A héjas dió eladás egyik másik fontos eleme, hogy a vásárlókra a kedvezőbb árért cserébe plus munka is vár. Azt persze nem mondhatjuk, hogy a diótörés eget rengető nehézséget jelentene, de mindenképpen érdemes számolni a plusz néhány órányi kényelmetlenséggel.

Hirdetések az interneten

A héjas dió eladás hagyományos formái mellett – piacokon, üzletekben vagy háznál való értékesítés – egyre népszerűbbek a gyors és kényelmes online megoldások is. Az internet egyre többek számára hozzáférhető, a különböző termékek adás-vételére szolgáló oldalak pedig bárki számára elérhetők. Így akár cégként vagy magánszemélyként is lehetőség van hirdetést feladni az online hirdetőoldalakon. Ennek megfelelően a héjas dió eladás egyik kiváló platformja lehet egy ilyen portál.

A hirdetések nagy mennyisége és a látogatottság okán az internetes keresőmotorok is előszeretettel irányítják az érdeklődőket az ilyen oldalakra. A héjas dió eladás keresésre rögtön több száz találat érkezik. Mivel a hirdetések feltöltése jellemzően ingyenes, sőt, akár regisztráció nélkül is megtehető, így egy kényelmes és ingyenes értékesítési felületről beszélhetünk, mely e termék esetében is remekül működik.

A dió keresett és kedvelt árucikk, így aki rendelkezik fölösleges készletekkel jól járhat, ha megpróbálja azt az interneten értékesíteni. Az erre létrehozott platformok ehhez minden segítséget és lehetőséget megadnak, így innentől már csak a hirdetőn múlik, hogy belevágjon a projektbe. A héjas dió eladás az online térben egyszerűbb, gyorsabb és gördülékenyebb lehet, így érdemes kihasználni minden adódó opciót az értékesítésre.

Szponzorált tartalom

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink