A gazdaságok elhanyagolt része: biztonságtechnika

Forrás: Freepik.com
A különféle gazdaságok a sikeres termelés érdekében gondosan odafigyelnek az ehhez szükséges felszerelés és munkaerő fenntartására. Azonban ez már nem minden esetben mondható el, ha biztonságtechnikáról esik szó. Pedig egy komoly gazdaság nem csupán üzleti célpont lehet. Az ehhez szükséges géppark, az üzemanyag, a takarmány és egyéb fellelhető dolgok nem kis értéket képviselnek – erre pedig a tolvajok is felfigyelnek olykor.

Mit tehetünk gazdaságunk biztosítása érdekében?

Akár farmgazdálkodásról, akár egyéb jellegű termelésről van szó, érdemes a vállalkozás biztosításának törlesztőin túl kicsit tovább gondolkodnunk. Vannak, akik külön biztonsági szolgálatot tartanak fent a gépparkjuk védelmére, ám ez meglehetősen költséges lehet. Ellenben pár egyszerű kamera felszerelésével is rengeteget tehetünk tulajdonunk védelme érdekében. Ehhez még csak külön céget sem szükséges felfogadnunk. A nagyobb áruházakban, mint például az Alza, számtalan kameratípus közül válogathatunk. Némi internetes segítséggel és egy kis barkácsolással pedig magunk is működő kamerarendszert állíthatunk fel telephelyünkön. Ez különösen hasznos lehet a kisebb vállalkozások számára, mivel így fillérekből kivitelezhető biztonsági rendszert kapunk.

Valóban megéri?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy igen. A tolvajok nagy kárt tudnak csinálni. Nem csupán az eltulajdonított felszerelést kell majd újra megvásárolnunk, de számolnunk kell azzal is, hogy ez megakaszthatja a termelést. Márpedig amelyik gazdaság nem termel, ott profit sem keletkezik. A kamerák látványa pedig már önmagában elriaszthatja a rossz szándékú betolakodóak. Nem véletlen, hogy a különféle fake kamerák is virágkorukat élik. Ezek látszólag ugyanolyanok, mint egy működő kamerarendszer berendezései, viszont nem képesek videó rögzítésére. Legfeljebb mozognak kicsit néha vagy a rajtuk világító LED azt sugallja a betolakodók számára, mintha valóban rögzítenék őket. Már egy ilyen berendezéssel is nagyban elősegíthetjük tulajdonunk biztonságát. (X)

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink