Újabb 3500 nyertes a mezőgazdasági kisüzemek támogatására kiírt pályázaton

Fotó: eknős Miklós / Magyar Nemzet
Már 36 milliárd forintra emelkedett a mezőgazdasági kisüzemek támogatását célzó pályázat nyerteseinek eddig kifizetett összeg – közölte az agrártárca.

A Vidékfejlesztési Program meghirdetett felhívási közül az egyik legsikeresebbnek a 2022. május 31-én lezárult, adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes, kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását segítő, mezőgazdasági kisüzemek támogatására kiírt pályázati konstrukció bizonyult.

A felhívás keretében 15000 eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre nyújtott, egyösszegű, átalány jellegű támogatásra nyújthattak be kérelmet olyan meghatározott üzemméretű őstermelők, mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók és szociális szövetkezetek, akiknek/amelyeknek életvitelszerű tartózkodási helye/székhelye már a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban vidéki térségben volt.

Június végén újabb közel 3500 pályázó kapott támogató döntést 19 milliárd forint értékben, így már több mint 8700 pályázónak folyósították a támogatás első részletét, ami több, mint 4 millió forint nyertesenként.

Ennek köszönhetően már összesen több, mint 36 milliárd forint segíti a legkisebb termelőként működő gazdálkodókat elképzeléseik megvalósításában. A támogatást a pályázók üzemméretük növelése érdekében többek között eszköz- és gépbeszerzésre, ültetvénytelepítésre vagy akár állatvásárlásra is elkölthetik.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink