Újabb milliárdokról döntöttek

Az elmúlt napokban az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett felhívások kapcsán újabb 171 kérelemre 10,84 milliárd forint értékben hozott támogatói döntéseket.

A 10,84 milliárd forint össztámogatással megvalósítani kívánt fejlesztések elsősorban az öntözést érintik, de – egyebek mellett – újabb állattartó telepeket és tanyák infrastrukturális fejlesztéseit érintő beruházások is támogatásban részesülnek. Az Agrárminisztérium közleménye kiemeli, hogy az öntözésfejlesztés a termelés biztonságának fenntartásához, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében meghatározó jelentőségű. Ehhez nyújtott segítséget az öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívás, amelynek keretében újabb projektek részesülnek forrásban, így csaknem 3,7 milliárd forint odaítéléséről született most döntés

A méretgazdaságos öntözési tevékenységet teszi lehetővé és a vízkészlet hatékonyabb felhasználását eredményezi, ha a gazdák közösen, együttműködve alakítanak ki öntözési kapacitásokat.

Ennek ösztönzését szolgálta az öntözési közösségek együttműködésének támogatását szolgáló felhívás, amelynek kapcsán újabb 54 közösség számára mintegy 4,18 milliárd forint összegű támogatást ítéltek meg.

A Vidékfejlesztési Program zárásával párhuzamosan az Agrárminisztérium folyamatosan dolgozik a következő időszak fejlesztési programjának, a KAP Stratégiai Tervnek a pályázati felhívásain. Ennek eredményeképpen a már korábban közzétett pályázati menetrend alapján folytatódik a vidéki térségek számára kulcsfontosságú mezőgazdasági és feldolgozói beruházási program.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink