Rendkívüli uborkapiaci támogatásra lehet pályázni

Forrás: MW archívum
Az agrárminiszter rendelete alapján rendkívüli támogatást nyújt az állam a konzervuborka felvásárlás fenntartása érdekében.

A miniszteri rendelet alapján a konzervuborka felvásárlása és értékesítése során a kilenc centiméternél nem hosszabb méretosztályú konzervuborka idén történt leselejtezése következtében elszenvedett veszteségeinek részleges ellentételezése és pénzügyi stabilitásának megőrzése érdekében átmeneti támogatásként egyszeri, vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a rendeletben meghatározott kedvezményezettek – áll a Magyar Közlöny idei 202. számában.

A rendeletben foglalt támogatás finanszírozására idén 150 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre.

A jogosultak a támogatási kérelmet 2021. november 12-e és november 19-e között nyújthatják be elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül a Magyar Államkincstárhoz. A támogatási kérelemnek tartalmaznia kell a kérelmező ügyfél-azonosítóját, a leselejtezett kilenc centiméternél nem hosszabb méretosztályozott konzervuborka mennyiségét kilogrammban kifejezve. A támogatás alapja az igazoltan 2021. augusztus 12-éig leselejtezett, kilenc centiméternél nem hosszabb méretosztályozott konzervuborka számviteli nyilvántartások szerinti értéke. A Kincstár a támogatás összegét legkésőbb idén december 31-éig folyósítja a kérelmező részére.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink