Egységes kérelem: március végéig kifizetik a támogatások zömét

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap
Az elmúlt tizenkét év a családi gazdaságok, a családokon alapuló kis-és közepes gazdaságok megerősítésének, helyzetbe hozásának évtizede volt – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A családi gazdaság mindig azt a családot jelentette, jelenti, ahol nők és férfiak, gyermekek, szülők, nagyszülők egymást segítve igyekeznek a jövőt építeni – mondta Feldman Zsolt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett Nőnapi Gazdaasszony Fórum című szakmai rendezvényen a Debreceni Egyetem szolnoki campusán.

Detre Miklós, a Magyar Államkincstár (MÁK) mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokért felelős elnökhelyettese elmondta: a MÁK, mint az agrártámogatások kifizetéséért felelős szervezet, mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdálkodók minél hamarabb juthassanak az agrártámogatásokhoz. Az idén az egységes kérelemhez kötődő támogatások 95 százalékát a tervek szerint március 31-ig, három hónappal a tényleges határidő előtt, teljesíteni fogják – mondta.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink