Mától él a helyi piacok fejlesztése pályázat újabb szakasza

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hílrap
A nyolcadik szakasz következik a Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése című felhívásban, amelyre 2022. január 18. – 2022. február 1. között adható be pályázat.

A február 1-jei határnapig a kiírásban benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra. A támogatási kérelemben a benyújtási időszak alatt az adott értékelési határnapig változtatások tehetők és a pályázatokat az értékelési határnapig tett utolsó változtatás szerinti adattartalom alapján bírálják el – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A támogatási kérelmet kizárólag a Kincstár elektronikus felületén, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. Pályázni továbbra is a vidéki térségekben működő települési önkormányzatok, települési nemzetiségi önkormányzatok és nonprofit szervezetek tudnak, a helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek, infrastrukturális fejlesztésének vagy létrehozásának megvalósítására.

Támogathatók a helyi piacok és vásárterek működtetéséhez szükséges rögzített vagy mobil eszközök, hűtőpultok, hűtők, láda- és rekeszmosó/fertőtlenítő gépek, illetve zárható asztalok beszerzése, továbbá a helyi piacok helyiségeinek felújítása, vagy új helyiségek kialakítása, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása, valamint a gépjárműbeszerzés.

Szomi Edina / NAK