Közelgő határidő a helyi piac pályázatban

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hílrap
Újabb értékelési határnap következik a Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése című kiírásban – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Egy projekt 100 millió forintot is nyerhet.

A helyi piac pályázatra 2021 év végéig, szakaszosan lehet pályázatot benyújtani, azonban az utolsó szakaszzárás időpontja 2021. december 17-e lesz. Ezen értékelési határnapig a pályázatban benyújtásra került projekteket együttesen bírálják el.

A Vidékfejlesztési program keretében megjelent kiírásra továbbra is a vidéki térségekben működő települési önkormányzatok, települési nemzetiségi önkormányzatok és nonprofit szervezetek tudnak pályázni, a helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek, infrastrukturális fejlesztésének vagy létrehozásának megvalósítására. Támogathatók a helyi piacok és vásárterek működtetéséhez szükséges rögzített vagy mobil eszközök, hűtőpultok, hűtők, láda- és rekeszmosó/fertőtlenítő gépek, illetve zárható asztalok beszerzése, továbbá a helyi piacok helyiségeinek felújítása, vagy új helyiségek kialakítása, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása, valamint a gépjárműbeszerzés.

A megfelelően benyújtott projektekre maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. Az eredeti pályázati felhívás nem változott, a követelmények és értékelési szempontok változatlanul érvényben vannak.

Szomi Edina/NAK

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink