Másfélezer-milliárd forint többletforrás agrárpályázatokra

Fotó: Ladóczki Balázs / Nógrád Megyei Hírlap
A magyar kormány a tervezetten felül 1500 milliárd forint pluszforrást biztosított a mezőgazdaságnak – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A magyar kormány azzal, hogy a háromszorosára emelte a vidékfejlesztési támogatásokat, a gyakorlatban egy olyan óriási lehetőséget adott a hazai agrárium szereplői számára, amely lehetővé tette, hogy 1500 milliárd forint értékben írjon ki pályázatokat a tervezett forrásokon felül – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Feldman Zsolt Czerván Györggyel a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott, az agrárgazdaság aktuális kérdéseivel foglalkozó nagykátai gazdafórumon arról beszélt, hogy

a kormány által megnövelt forrásokból a gazdálkodók modernizálhatták a gazdaságaikat és új élelmiszeripari kapacitások létesülhettek.

Ebből a pénzből olyan agrárgazdálkodási programok indulhatnak el, amely a gazdálkodók számára új előnyöket és jobb jövedelemtermelő képességet jelent. „A magyar földön előállított értékek itt fognak maradni, ebben az országban, így az agráriumhoz kötődő térségnek a jövőjét közösen tudjuk építeni” – fűzte hozzá az államtitkár.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink