Újabb sikeres évet zárt a „Tanuljunk Együtt!”

20120. január 10. – Immár harmadik éve szervezi meg a kamara élelmiszeripari igazgatósága több Magyarországon nagy hírnévnek örvendő egyetemmel, intézettel karöltve a „Tanuljunk Együtt!” programsorozatot.

Az egyre szélesebb kört megszólító szakmai napok célja, hogy minél több, az élelmiszeriparban tevékenykedő tagunknak nyújtsunk a gyakorlatba átültethető tudást, ezáltal is hozzájárulva termelésük hozzáadott értékének növekedéséhez, valamint termékfejlesztési folyamataik fellendítéséhez.
A korábbi évek tapasztalatai és résztvevői visszajelzései azt mutatják, hogy az élelmiszergyártásba épp belekezdőknek, valamint azoknak is, akik már régóta az iparban dolgoznak – mérettől függetlenül – sok segítséget nyújt egy olyan szakmai nap, ahol lehetőségük adódik rendszerezni eddigi tudásukat, új információkat szerezhetnek, illetve a különböző ágazatok elismert szakértőivel konzultálhatnak. Minden alkalom a gyakorlat elsajátításához szükséges elméleti rész ismertetésével kezdődik. Itt a tagok megismerhetik az adott terület jogi szabályozását, a termékfejlesztés lehetőségeit, az aktuális piaci trendeket. A gyakorlatok során részletes tájékoztatást kapnak az egyes technológiák helyes alkalmazásáról, szükségességéről, azok lehetséges kockázatos műveleteiről. Egy-egy programunkon elsajátított ismeretek nagyban hozzájárulnak termékfejlesztésükhöz, együttműködési készségük, valamint erőforrás-hatékonyságuk növeléséhez.
Tavaly az eddigi témákon túl (2017-ben: tejipari gyakorlati napok, bonbon és trüffel készítés; 2018-ban: tejipari gyakorlati napok, vörösáru-gyártás, zöldség-gyümölcs feldolgozás, pálinka- és párlatkészítés) újabb tematikákkal bővítettük programjaink sorát, így megrendezésre került több húsipart érintő program (Grill termékek, Szárazáru-gyártás, Pácolt húskészítmények, Töltelékáru – gyártás), valamint sütőipari szakmai nap (Kenyérkészítés kovászos technológiával, Hűtési technológiák – hűtős kelesztés, Rozskenyérkészítés). Továbbá idén a nagy érdeklődésre való tekintettel, első alkalommal került megrendezésre a sörkészítés, valamint a likőrkészítés témáját felölelő programunk. Így 326 tagunk fejlődését segítettük, 25 szakmai nap alkalmával.
Véleményünk szerint a jó minőségű termék – főként a kisebb feldolgozók esetében – fontos mozgatórugója a helyi foglalkoztatásnak és fizetőképes kereslet kielégítésének, így a programból hosszú távon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mindhárom pillérének tagjai profitálhatnak. A versenyképesség megtartásában és fokozásában elengedhetetlen a termékválaszték bővítése, folyamatos megújítása. A képzések a résztvevő tagok számára gyakorlatban is hasznosítható tudást biztosítottak, hozzájárulva ezzel a hazai előállítók magas színvonalú, minőségtudatos élelmiszer előállításához.
Programjaink alkalmával kiosztott elégedettségi kérdőíveken adott résztvevői válaszok alapján továbbra is nagy az érdeklődés a „Tanuljunk Együtt!” programsorozat iránt, hiszen folyamatosan új témákkal, új ötletekkel fordulnak hozzánk tagjaink, valamint minden alkalommal többszörös a túljelentkezés. Így a jövő évben is szeretnénk folytatni ilyen irányú tevékenységünket, hogy az élelmiszeripar minél több szereplőjének adjunk alkalmat a fejlődésre. (nak.hu)

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink