Újabb megállapodás segítheti az agrárkamarai tagok könnyebb boldogulását

2020. január 7. – A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára gazdasági tevékenységükben is kézzel fogható hasznot hozhat a Kamara és a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetség (VJASZSZ) között létrejött megállapodás.

Valószínűleg minden tagunknak van a VJASZSZ szakmai tevékenységi körébe tartozó kapcsolódási pontja, legyen az vám, adózás, hulladékhasznosítási kérdés, környezetvédelmi termékdíj vagy jövedéki ügyintézés. Éppen ezért adta magát a felismerés, hogy a szervezeteket közelíteni kell egymáshoz, és csatornázni a VJASZSZ szaktudását a NAK tagjaihoz, hogy ezzel könnyítsenek az ügymenetükön, és hasznos, pozitív folyamatokat indítsanak el a vállalkozásukban- mondta Éder Tamás a NAK élelmiszeriparért felelős alelnöke.
A lényegi munka ezen megállapodás aláírásával kezdődhet el gazdálkodóink érdekében. Úgy véljük, hogy a Szövetség az eddigi fórumain is már több ízben bizonyította, hogy tagjai hasznos és naprakész tudással rendelkeznek. A szakhatósággal is rendkívül erős, élő kapcsolatokat ápolnak megyei és központi szinten, ami kiváló alapot biztosít a szükséges tudás átadásához, így remélhetőleg az eddigieknél is szélesebb körben nyílik lehetőség a jogkövető magatartás elterjesztésére, az esetleges hibák korrigálására, a büntetések megelőzésére.
A jelenlegi megállapodás főbb pontjai értelmében a NAK és a VJASZSZ kölcsönösen értesíti egymást a kiadványairól, szakmai rendezvényeiről, folyamatos információcserével támogatják a szakmai ügyek előre vitelét. A Szövetség aktuális kérdésekben általános információkkal látja el a NAK-ot, illetve a két szervezet rendszeres időközönként egyeztet a közös feladatokról.
Az együttműködés alapja lehet a földrajzi árujelzővel rendelkező termékek körének bővítése mellett a kapcsolódó ellenőrzések előremozdítása is. További lehetőség a hamisított termékek elleni közös fellépés, a tiltott növényvédő szerek szállításának meggátolása, valamint a gépalkatrészek, műszaki cikkek hamisításának, szabálytalan gyártásának megakadályozása is. (nak.hu)

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink