Talentis Agro Holding néven jön létre az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari cégcsoportja

A Mészáros-csoport holdingba szervezi azokat a többségi tulajdonában lévő agrárérdekeltségeket, amelyek országszerte többféle mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatban tevékenykednek. A 100%-ig magyar tulajdonban lévő Talentis Agro Holdingba integrálják a Búzakalász 66 Felcsút Kft., az Aranykorona Zrt., a Hidasháti Zrt., az Agrosystem Zrt., az Aranka Malom Kft., a Kunhalom Agrária Kft., a Vért Vadászati Kft., a Canter Borház Kft. és a Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft. vállalkozásokat.

A holding megalapítása olyan optimális termelési struktúra létrehozását teszi lehetővé, amely által a leányvállalatok működése hatékonyabbá válhat, miközben piaci kapcsolatrendszere számára transzparenciát biztosít. Emellett hazai és világpiaci előnyöket szerezhet a jól szervezett, volumentermelésre alkalmas berendezkedéssel.
A Talentis Agro Holding közel tizenháromezer hektáron szántóföldi növény-, gyümölcs- és szőlőtermesztéssel foglalkozik. Az állattenyésztés divízióban tejelő szarvasmarha- és sertéstartást, valamint árutojás termelést folytatnak, amelyeket a jövőben is fő profilként kívánnak megtartani. A holdingba integrált élelmiszeripari ágazatok többek között a malomipari termékek előállítása és a borászat. Az agrárdivízióhoz szorosan kötődő tevékenységként jelenik meg a vadászati turizmus és a vadgazdálkodás is.
A holding irányító tagja a Talentis Agro Zrt., amelynek vezetésére az operatív tevékenységekért felelős vezérigazgatói kinevezést dr. Csák Gyula kapta, aki az elmúlt időszakban a muronyi székhelyű Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. és a Csabatáj Mezőgazdasági Zrt. igazgatói pozícióját töltötte be. Dr. Csák Gyula agrármérnökként diplomázott a Debreceni Egyetem Főiskolai Karán, és többek között egy évtizeden át látta el az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatói posztját.
Bár még bejegyzés alatt áll az elismert vállalatcsoport, de már most folyik az egyes divíziók üzleti stratégiáinak kidolgozása. A megfogalmazott cél a meglévő mezőgazdasági erőforrásokra építve minél több ágazatban növelni a hozzáadott értéket, és minél teljesebb termékláncolatokat kialakítani.
A holdingba szerveződött nagygazdaságok alkalmasak olyan hatékony termelési szerkezet kialakítására, amely alapja az élelmiszeripar fejlődésének, a minél magasabb fokú feldolgozottság elérésének, a magasabb hozzáadott érték pedig növeli az export értékét, ezzel együtt az ország versenyképességét. A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar beruházásai évről évre egyre növekednek, az agrárszektor pedig a GDP-ből továbbra is jelentős részt teljesít.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink