Rákaphat a sertés a tésztára? Igen!

2020. április 22. – A kedvező felvásárlási árak mellett érdemes átgondolni a takarmányozást és nagyobb testtömeg-gyarapodást elérni a sertéshizlalás során. Ebben segíthet az olcsó, tápanyagokban gazdag és ízletes instant tészta.

A Cupák Plusz Kft. közel 20 éve foglalkozik állateledel- és takarmányforgalmazással. Két évtized tapasztalatával és szakértelmével mára a régió egyik legnagyobb állateledel forgalmazójává nőtte ki magát a vállalat. Juhász Miklóssal és Kovács Gyulával, a Cupák Plusz Kft. vezetőivel beszélgettünk alternatív sertéstakarmányozásról és olyan lehetőségekről, amelyek a gazdálkodók versenyképességét növelhetik.
A szakemberek elmondták, az instant tészták kiváló táplálóanyag tartalmuknak köszönhetően rendkívül jó ár-érték arányú takarmány-kiegészítést jelentenek – sőt, a sertéstakarmányok egyes gabonakomponenseinek a kiváltására is költséghatékony megoldást nyújthatnak. Az instant tészták hőkezelt termékek, aminek köszönhetően a táplálóanyagok könnyebben emészthetők a sertések számára más nyers gabona szemesterményhez képest – ismertette Juhász Miklós.
Az afrikai sertéspestis gyors terjedése és a piacon mutatkozó vágósertés-hiány következtében kialakult viszonylag magas felvásárlási árak jó lehetőséget nyújtanak a kis- és közepes termelők számára, hogy kipróbálhassanak alternatív takarmányozási formákat is. Most érdemes átgondolni a takarmányozást és nagyobb testtömeg-gyarapodást elérni a sertéshizlalás során!
„Az instant tésztáink a hőkezeléses gyártási folyamatoknak köszönhetően feltárt – azaz könnyebben emészthető – fehérjéket és az ízletességért felelős pálmaolajat tartalmaznak, amelyeket a standard takarmányhoz keverve a hizlalás szempontjából kedvező eredményeket érhetünk el. A felhasználóink tapasztalatai alapján a hízók nagyobb kedvvel veszik fel az instant tésztával kevert takarmányt, többet esznek belőle, így gyorsabban érik el a vágósúlyt – folytatta Kovács Gyula.
„Az instant tészták nem tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, ugyanakkor a pálmaolaj ízét a sertések nagyon szeretik, ezért ezekkel a termékekkel hőstresszes időszakokban is eredményesen takarmányozhatunk, például, amikor az anyakocák étvágytalanok és ezért kevés tej jut a malacoknak. Ilyenkor érdemes instant tésztát keverni a takarmányhoz az étvágyfokozás kedvéért és a magasabb táplálóanyag-tartalom miatt egyaránt. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az instant tésztáink hazai előállítású termékek„ – tette hozzá Juhász Miklós.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink