Papp Zsolt György lesz Győrffy Balázs utóda az agrárkamara élén

Forrás: Magosz
Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsolt Györgyöt jelölték a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöki posztjára.

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát, Papp Zsolt Györgyöt jelölték a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöki posztjára. Mint ismert, a NAK korábbi elnöke, a fideszes Győrffy Balázs egy budapesti szórakozóhelyen ittas állapotban megütött egy nőt, ezért több pozíciójáról is lemondott. Az új elnök személyéről a NAK szeptember 13-ai tisztújító küldöttgyűlése dönt, amelyen egyetlen jelölt Papp Zsolt György lesz.

Papp Zsolt György az Agrárminisztérium Közös Agrárpolitika végrehajtásért felelős helyettes államtitkára, egyben a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) Ifjú Gazda tagozatának elnöke. A tárca honlapján fellelhető önéletrajza szerint 2009-ben végezett el a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság Tudományi Karán, élelmiszer minőségbiztosító agrármérnökként. Ezután 2011-ig a Felföldi Édességgyártó Kft., üzemvezetője, majd 2011 és 2016 között Debrecenben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kérelemkezelési szakreferense volt. Innen a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetői posztja következett, majd 2020 és 2022 között az Agrárminisztérium, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, az új ciklusban pedig 2022-től a tárca vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára lett. Közben, 2019-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, kormányzati tanulmányok szakember képestést szerzett.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink