Nem érdemes megszokások alapján termelni

Forrás: AM
Megnyitotta kapuit az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezúttal is a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen rendezett meg.

Minden gazdálkodónak kétféle alkalmazkodási stratégiát érdemes magának megfogalmazni: egyet az inputanyag- és energia felhasználásának optimalizálására, egyet pedig a klímaváltozás őt érintő hatásai miatt a vízvisszatartást segítő, termőtalajt védő és az erősödő zöld előírások teljesítését is szolgáló termelési gyakorlatok terén – mutatott rá Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a NAK Szántóföldi Napok megnyitóján.

Mindt mondta, nem érdemes megszokások alapján termelni, alkalmazkodni és megújulni kell mindannyiunknak a mai világban. Hozzátette: a NAK Szántóföldi Napok gyakorlatban mutatja meg azokat az eszközöket, technikákat és tudást, ami ezt minden gazdának megfoghatóvá és elérhetővé teszi.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint felsorolni is nehéz, mi mindent nyújt az idei NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow: a rendezvény 42 hektáron helyezkedik el, 200 kiállító, álló- és mozgógépes, illetve drónbemutató, kipróbálható gépek, eszközök, termesztéstechnológiai újdonságok, a fenntartható gazdálkodást és az öntözést segítő megoldások, 25 méteres talajszelvény, a gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen szakmai, pályázati, továbbképzési információk, laborvizsgálatok. Az esemény csütürtökön is folytatódik, 9-17 óra között Mezőfalván.

Fotó: NAK

Fotó: NAK

Fotó: NAK

Fotó: NAK

Fotó: NAK

Fotó: NAK

Fotó: AM

Fotó: AM

Fotó: AM

Fotó: AM

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink