KITE-tanszék lehet a gödöllői egyetemen

Fotó: encsik Ádám / Békés Megyei Hírlap
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a nádudvari KITE Zrt. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). A KITE a MATE gyakorlati képzésének bázisa lesz.

Az együttműködésről szóló dokumentumot Szabó Levente, a KITE vezérigazgatója és Gyuricza Csaba, a MATE rektora sajtótájékoztató keretében írta alá. Szabó Levente emlékeztetett arra, hogy cégüknek több mint két évtizedes kapcsolata volt a MATE jogelődjével, a gödöllői egyetemmel.

A mostani együttműködéssel stratégiai partneri együttműködéssé fejlesztik a kapcsolatukat, amely az oktatás, nevelés, kutatás területén kiterjed a mezőgazdasági mérnöki, az agrármérnöki, a mezőgazdasági gépészmérnöki területekre, és a szakképzésre – jelezte a vezérigazgató.

A KITE a jövőben a MATE hallgatói gyakorlati képzésének bázisa lesz, de kétirányú az együttműködés: jelenleg a KITE harminc dolgozója vesz részt az egyetem posztgraduális képzésein

– tette hozzá.

Gyuricza Csaba elmondta, a KITE a legnagyobb mezőgazdasági vállalkozásként hatást gyakorol az egész magyar mezőgazdaságra, az egyetemnek padig az a célja, hogy a térség legfajsúlyosabb agrárfókuszú felsőoktatási intézménye legyen. A precíziós mezőgazdaság kihívásait kiemelve nyomatékosította, hogy azokkal csak akkor tud lépést tartani a felsőoktatási intézmény, ha a piac legjelentősebb szereplőivel működik együtt. Ennek eredményeként olyan szakemberek tudnak képezni, akik használható tudással kerülnek a piacra – fűzte hozzá.

Az egyetem középtávú célja, hogy a magyar felsőoktatásban egyedülálló módon, KITE-tanszéket hozzanak létra a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyemen – mondta Gyuricza Csaba.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink