Jákra látogatott az agrárminiszter

Rácz Károly gazdaságában járt az agrárminiszter, muraközi lovakat, magyartarkát és sertéseket láthatott Jákon. Szakmai megbeszélésekre is sort kerítettek.

– Saját szememmel győződhettem meg róla, hogy a legfőbb célunk közös: a versenyképesség, a termelékenység, a fenntarthatóság, és a környezettudatosság összehangolása – értékelte a jáki látogatását Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán. Kiemelte, hogy Rácz Károly gazdaságában a család minden tagja a vállalkozásban dolgozik, az állataik számára az összes takarmányt saját maguk termelik meg. – Egy-egy ilyen találkozás mindig motivál és megerősíti a hitem abban, hogy közösen még eredményesebbé tudjuk tenni a magyar agráriumot – méltatta a Rácz család munkáját a tárcavezető.

– Valamikor a rendszerváltozás idején szerintem ilyen gazdaságokat képzeltünk el – mondta el V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a látogatás után. Szakmai kérdések megvitatására is sort kerítettek – mondta el a házigazda, Rácz Károly.
A jáki gazdaság bejárása után az Őrségi Nemzeti Park igazgatójával és a Magyartarka Tenyésztők Egyesület tagjaival megbeszélést tartottak a veszélyeztetett haszonállat-fajták szerepéről, fenntartásuk jelentőségéről.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink