Három a magyar igazság

Ősidőktől kezdve vannak számok, mint például a három vagy a hét, melyeknek kiemelt jelentőséget tulajdonítottak. Ennek pontos magyarázata nem ismert, viszont a népmesékben és a mai történetekben is él. Így van ez a CSEBER történetében is.

A CSEBER Nonprofit Kft., a növényvédő szeres göngyölegek visszagyűjtését közvetíti Magyarországon 2003 óta. A cég fontos célkitűzése a kiürült műanyag csomagolóeszközök minél magasabb arányú visszagyűjtése mellett a környezetbarát megoldások megvalósítása. Jelenleg a begyűjtött göngyölegekből kiváló fűtőértékű tüzelőanyagot állítanak elő, ami égetéssel energetikai hasznosításra kerül. A növényvédő szeres műanyag flakonok, kannák nem megújuló alapanyag (kőolaj) felhasználásával készülnek, ezért egyre sürgetőbbé válik a hulladékká vált műanyag csomagolóeszközök anyagában történő újrahasznosítása. A növényvédő szerek flakonjai kiváló alapanyagot biztosítanak az újrahasznosításhoz, már csak azt kell elérni, hogy a felhasználók az előírásoknak megfelelően tisztítsák ki azokat.
A növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet előírja: „a növényvédő szer kiürített csomagolóeszközét legalább háromszor, az űrtartalom tíz százalékának megfelelő vízmennyiséggel ki kell öblíteni és a vizet az adott permetlé elkészítéséhez kell felhasználni”.
A CSEBER honlapján megtalálhatók az ECPA (European Crop Protection Association) rövid oktatófilmjei, melyek a gyakorlatban mutatják be a kiürült göngyölegek szakszerű kezelését. A háromféle oktatófilm – attól függően, hogy milyen permetező gépet használunk – bemutatja a pontos technikát és azt, hogyaz előírások betartása milyen védőöltözet és védőeszközök használatát írja elő, amelyek megóvják a felhasználók egészségét. A bemutatott példákon látható, hogy a precíz öblítés néhány percet vesz igénybe és külön odafigyelést kíván. A háromszori kimosás után az alapos kicsepegtetés is nagyon fontos. A flakon aljának kiszúrása óriási jelentőségű abban, hogy ezzel ellehetetlenedik a hamisítók munkáját.
A CSEBER téli visszagyűjtési akciója novembertől januárig tart, gyűjtőhelyeiken várják az üres göngyölegeket. Mindezzel mi magunk is tehetünk a környezetünk biztonságáért.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink