Gondolkodjon előre, vizsgáltassa át kerti gépeit!

2020. március 3. – Elkezdődött a meteorológiai tavasz, és ahogy egyre melegszik az idő, sokan kezdenek neki különböző kerti munkáknak. Annak érdekében, hogy a ház körüli tennivalókat minél kevesebb fennakadással kezdhessük el és megbízhassunk gépünkben, javasolt elvégezni a tavaszi karbantartási műveleteket. Országszerte minden STIHL szervizben március 2-15. között ingyenesen átvizsgálják kerti gépeit!

A legtöbb esetben azért hibásodnak meg kerti gépeink, mert nem megfelelően tartjuk karban őket, vagy nem készítjük elő a téli leállás után a tavaszi kerti munkálatokra. Annak érdekében, hogy a tennivalókat minél kevesebb fennakadással kezdhessük el, érdemes szakszervizben átvizsgáltatni azokat. A szervizigény minden típusnál eltérő, és rengeteg körülménytől függ. Fontos azonban, hogy legalább évente egyszer elvigyük szakszervizbe a gépet, hiszen például olaj, gyertya, vagy szűrőcsere javasolt. Sajnos nem változott a géptulajdonosok azon véleménye, hogy a szakszerviz nem túl olcsó – hívta fel a figyelmet a szakértő.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy szervizelésre a legtöbb esetben már meghibásodott gépet visznek a géptulajdonosok, pedig az átvizsgálás és a karbantartás feladata az állapot megóvása lenne. Benzines gépek esetén a szervizelések alkalmával általában olajat és szűrőt cserélnek, de a kések élezése, valamint a gyertya, illetve a forgó-kopó alkatrészek ellenőrzése sem maradhat el.
Ha nem gondolkozunk előre, nagy anyagi kárt okozhatunk magunknak! – Az embereknek legtöbbször addig eszébe sem jut, hogy szükségük van általános átvizsgálásra vagy karbantartásra, amíg meg nem hibásodnak a gépeik. Szervizelésre az otthoni próbálkozások és az ismerősöktől való segítségkérés a legjellemzőbb, pedig a szakmai segítség mindenki számára elérhető.
A szakemberek minden esetben azt javasolják, hogy a téli leállás után érdemes szakszervizben átnézetni a kerti gépeket, hiszen így megkímélhetjük magunkat a felesleges idegeskedéstől, illetve a pénztárcánkat egy nagyobb anyagi kiadástól. További óriási előnye a szakértelem és a gyorsaság, valamint fontos, hogy a szakszervizek valós garanciát vállalnak az elvégzett munkára, míg a nem hitelesített szakemberek által végzett javítások a gyári garancia elvesztéséhez vezetnek.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink