Ezt üzente a termelőknek karácsonyra az Európai Bizottság mezőgazdasági biztosa

Forrás: Európai Bizottság
Társadalmunkban gyakran nem tudjuk értékelni ennek a munkának a valódi értékét, azt az erőfeszítést és áldozatot, amelyet az étel és ital előállítása megkövetel – írja karácsonyi üzenetében Janusz Czesław Wojciechowski, az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa. Az alábbiakban közöljük levelét.

Idén karácsonykor leülnek majd az ünnepi asztalhoz a családok Európa-szerte, hogy élvezzék azokat az ételeket és italokat, amelyekért egész évben keményen dolgoztak.

Ugyanebben a pillanatban tudom, hogy sokan Önök közül ki fognak lépni otthonukból, hogy gondoskodjanak a földjeikről, hogy ellenőrizzék a termést és gondoskodjanak az állatokról, mielőtt visszatérnének saját családi körük melegébe, akikért olyan keményen dolgoznak.

Társadalmunkban gyakran nem tudjuk értékelni ennek a munkának a valódi értékét, azt az erőfeszítést és áldozatot, amelyet az étel és ital előállítása megkövetel. Ezért szeretném megragadni az alkalmat, hogy elismerjem és őszintén megköszönjem az idei munkájukat.

Remélem, hogy az elkövetkező évben együtt dolgozhatok Önökkel annak érdekében, hogy még hosszú éveken át biztosítani tudjuk, hogy a földjükkel és a helyi környezettel összhangban továbbra is el tudják tartani családjukat és előállítják a szükséges élelmiszert a társadalom számára. Biztosíthatom Önöket arról, hogy teljes mértékben elkötelezett vagyok e feladat és a teljesítéséhez szükséges munka iránt.

Addig is boldog és egészséges karácsonyt, valamint sikerekben gazdag új évet kívánok Önöknek és családjuknak!

Janusz Czesław Wojciechowski

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink