Minden, ami horgászat, vadászat

2020. február 15. – Több mint 50 ezer látogatóval zárt idén a 27. FEHOVA, a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ két pavilonjában csaknem 300 kiállító, köztük a legjelentősebb gyártók és forgalmazók mutatták be termékeiket, szolgáltatásaikat.

Az ésszerű és életszerű fegyvertörvényről, az új vadászati törvény megalkotásáról, valamint a jövőre Magyarországon rendezendő Vadászati Világkiállításról beszélt megnyitójában Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes, a Magyar Vadászati Védegylet elnöke szerint végül olyan fegyvertörvényt sikerült tető alá hozni, amely nem érinti sem a vadászokat, sem a sportlövőket, sem a fegyvergyűjtőket, mégis eleget tesz az EU kívánalmainak. A Vadászati Világkiállításról szólva kijelentette: a kormány biztosítja majd azt a forrást, amely a „kiállítás grandiózus lebonyolításához szükséges”. A rendezvény turisztikailag és nemzetgazdaságilag is értelmes befektetés – fűzte hozzá.
Nagy István agrárminiszter arról beszélt, hogy a szaktárca szeretné, ha idehaza mindenki elsajátítaná a természet iránti tiszteletet és szeretetet, ezért kiemelt figyelmet fordít a környezeti nevelésre, a megfelelő tájékoztatásra.
Kovács Zoltán, a Vadászati és Természeti Világkiállításért és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos szerint a 2021. szeptember 25. és október 14. között tartandó rendezvényre olyan programsorozatot készítenek, amelyben a vadászathoz és horgászathoz kapcsolódó szervezetek mindegyike meg tudja mutatni magát.
Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a kiállítás megnyitóján a többi között arról beszélt, hogy a Hungexpo a most folyó revitalizációs munkálatok idején is a szokott színvonalon rendezi meg kiállításait, amelyek közül az egyik legfontosabb, az évek óta tízezreket vonzó FEHOVA.

Ezúttal is a kiállítás első napján rendezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” című konferenciáját, amelyen a vidékfejlesztési, erdő- és vadgazdálkodási szakértők vettek részt, köztük Győrffy Balázs, a Kamara elnöke, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke és Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára.
A konferencia részvevői tájékoztatást kaptak a vadgazdálkodást érintő jogszabályok változásairól, az új vadászkártya bevezetéséről és az afrikai sertéspestis hazai megjelenésének vadászatra gyakorolt hatásairól. Bors Richárd, az Egy a természettel Nonprofit Kft. igazgatója a 2021-es Vadászati Világkiállítás aktualitásairól beszélt.
A vadászok és horgászok szezonnyitó rendezvényén ezúttal is számos újdonsággal találkozhattak a látogatók. Rengetegen keresték fel a Vadásztrófeák határon innen és túl című bemutatót, az 50 éve elhunyt vadász-író, Fekete István emlékére rendezett kiállítást, valamint a nemzetközi hírű vadász, a most 84 éves Hidvégi Béla legkedvesebb fegyvereiből összeállított tárlatot.
Nagy siker volt a Takarék Csoport által szervezett filmvetítés, amelyen a látogatós megtekinthették a VADONVILÁG – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában című életrajzi dokumentumfilmet.
Immár második alkalommal rendezték a FEHOVA kiállításon a Nemzetközi Nyílt Preparátor Versenyt (a Magyar Vadászlap és az ETC közreműködésével), amelyen a részvevők bármely emlős, madár, hal és kétéltű preparálásával indulhattak. A verseny legjobbja („best in show”) Bohdan Vasiliev fekete medvéje lett.
A szokásoknak megfelelően idén is volt Vadászkürtös Fesztivál (szombaton a vadász színpadon), valamint ezúttal ugyanitt rendezték a VII. Ifjúsági Vadászkürtös Szóló Versenyt.
A FEHOVA egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye a IX. FEHOVA Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokság volt, amelyet idén Búr Zoltán, a 2019-es Európa-bajnok nyert meg.

A horgászoknak ezúttal is három helyszínen – az Óriás Akváriumnál, a Horgász színpadnál és a Pergető medencénél – szerveztek látványos és érdekes programokat a szervezők. Sokan keresték fel az Energofish új etetőhajóját, az erre a célra épített medencében, és a négy nap alatt rengetegen fordultak meg a Pergető medencénél is, ahol a horgászok hasznos pergető tippeket és trükköket hallhattak és láthattak a legjobb szakemberektől.
Ezúttal is sikert aratott a fárasztó szimulátor és a MOHOSZ Horgász suli a gyerekeknek.
A látogatók találkozhattak a világbajnok női horgász válogatott tagjaival, a szintén világbajnok férfi feeder válogatottal, valamint a VB ezüstérmes csónakos pergető válogatott tagjaival.

A FEHOVA kiállítással egy időben rendezték a VIII. FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást (CAC, CACIB), amelyen a zsűrik több száz négylábút minősítettek.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink