Húszmilliós tőkebefektetést kaphatnak a legjobb startup ötletek

Forrás: Startup Campus
Drónos szőlőművelés és régiós üzletfejlesztési stratégia is szerepeltek TokajTech Startup programra benevezett ötletek között. A a program keretében a vállalkozásindítási képzést követően akár 20 milliós befektetési ajánlatot is kaphatnak a legjobbak.

Borászat, gasztronómia, szállástechnológia és turizmus fejlesztését tűzte ki célul a TokajTech Startup program, amely idén először indult útjára – tájékoztatott a Starup Campus.

A csapatok izgalmas ötletekkel és újító gondolatokkal pályáztak, kétharmaduk validált ötlettel érkezett, de többen már prototípust is felmutattak. A legtöbb ötlet a szőlészethez-borászathoz kapcsolódik, de vannak, akik a szállástechnológia, utazás, valamint a digitális turizmus területén szeretnének újat alkotni.

Drónos szőlőművelés, háttérellátó rendszer és régiós üzletfejlesztési stratégia, innovatív borérlelő rendszerek és borfejtési eljárások

is szerepeltek a beküldött ötletek között. A startup indításhoz szükséges elméleti és gyakorlati alapokat sajátíthatják el a résztvevők az inkubáció során. Így például tanulhatnak pénzügyi tervezésről, versenytárselemzésről, piackutatásról és üzleti modell kidolgozásáról is.

A képzés végén a megfelelő üzleti tervet készítő csapatoknak további öthetes befektetési felkészítésre lesz lehetőségük. A legjobb csapatok pedig akár

20 millió forintos kockázati tőkebefektetési ajánlatot is kaphatnak,

amelyből a Hiventures 15, a Startup Campus 5 millió forintot biztosít. A programot neves szakemberek támogatják; a Szepsy Pincészet vezetője, Ifj. Szepsy István, a Codecool alapítója, a W.UP elnöke és befektetője, továbbá az IVSZ elnöke, Vinnai Balázs, illetve a Bambara, a Shiraz Hotel, a BalaLand Residence és a Minaro Hotel Tokaj alapítója, Szepesi Richárd személyében.

A program a Wáberer György vezette Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, a Startup Campus és az MFB csoporthoz tartozó Hiventures szervezésében jött létre.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink