Fókuszban az öntözésfejlesztés: agrár-vízügyi konferencia Szolnokon

2019. február 29 – A Széchenyi 2020 keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam 1,65 milliárd forintos támogatásával valósul meg a „Jászsági vízgazdálkodási rendszer rekonstrukciója I. ütem” című projekt, amelynek részeként öntözési szakmai konferenciát és Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdafórumot rendezett február 21-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Dísztermében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium, együttműködve a Nemzeti Agrárkamara (NAK) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetével.

A Széchenyi 2020 keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam 1,65 milliárd forintos támogatásával valósul meg a „Jászsági vízgazdálkodási rendszer rekonstrukciója I. ütem” című projekt, amelynek részeként öntözési konferenciát és megyei gazdafórumot rendezett február 21-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Dísztermében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) alkotta konzorcium, együttműködve a Nemzeti Agrárkamara (NAK) Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetével.

A konferencián Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Hubai Imre Csaba, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének elnöke mondott köszöntőt, majd első előadóként Dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára a vízgazdálkodással kapcsolatos aktuális szakpolitikai intézkedéseket ismertette. Ezt követően Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója az öntözés jelenlegi térségi helyzetéről, valamint a klímaváltozással összefüggő éghajlati és időjárási anomáliák káros hatásainak csökkentéséről számolt be a hallgatóságnak, Láng István, az OVF főigazgatója pedig az öntözésfejlesztés infrastrukturális igényeiről, továbbá a Jászsági vízgazdálkodási rendszer rekonstrukciója című projektről adott tájékoztatást. A 21. század vízgazdálkodásáról, a következő években várható agrár-és vidékfejlesztési támogatási lehetőségekről, illetve a földforgalmi jogszabályok változásáról Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára tartott előadást, Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő pedig a felelős élelmiszer előállításról és fogyasztásról, ezen belül az élelmiszer pazarlásról osztotta meg gondolatait.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink