Felmérés a termelési költségekről

Az elmúlt időszakban aggasztóként értékelte több Európai Uniós tagállam is az alapvető termelési költségek kiugróan magas növekedését, továbbá a mezőgazdaság ellátottságát, például az inputanyagok szűkösségét

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Copa-Cogeca helyzetértékelésével összhangban tagállami szinten is szeretné szélesebb körben vizsgálni az árnövekedés(ek) agrár-élelmiszeripari, kimondottan a termelőket érintő közvetlen hatását.

Ezért arra kéri a gazdálkodókat, hogy segítsék ezt a munkát e kérdőív kitöltésével!

A kérdőív 10 blokkból épül fel. Az általános kérdéseket követően az alábbi főbb témaköröket érinti: gázárak, a műtrágya árak, a villamos energia árak, az építési költségek, a mezőgazdasági gépek és berendezések ára, a takarmányárak, a munkaerő költsége, a csomagolóanyagok – beleértve az agrofóliák – ára és az élelmiszer-árak növekedése.

Blokkonként egységesen néhány kérdésre kell válaszolni, a saját ágazat függvényében: érintettség, jelenlegi hatás (példákkal), megoldási javaslat (példákkal). Minden kérdés kötelező, így ha Önt valamelyik nem érinti, a gyorsabb továbbhaladás érdekében kérem, írja a szövegmezőkbe, hogy „nem érint”, „nem releváns”, „-”stb. A kérdések megválaszolása során teljes mértékben biztosított az anonimitás.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink