Vannak olyan zászlóshajó területek, amelyeket az egyetem a magyar agrár- és élelmiszertudomány kulcsterületeihez kapcsolódóan kiemelten kezel. Az egyik ilyen éppen az egyetem portfóliójában egyedülálló élelmiszermérnöki képzés, amely a felvételi eljárások során évek óta dobogós, és ahol minden évben jellemző a jelentős túljelentkezés is – mondta Gyuricza Csaba, a MATE rektora.
„Bátran állíthatjuk, hogy az élelmiszertudomány, a biotechnológia olyan dinamikusan változó terület, amelyben a technológia és a fogyasztói igények változása folyamatosan új kihívások elé állítja a szakembereket. Hogy hallgatóink a lehető legsikeresebben helytálljanak ezen a dinamikusan változó területen, ahhoz a piacok igényeinek megfelelő tudásra van szükségük, melyet partnereinkkel közösen biztosítunk számukra” – tette hozzá az intézmény vezetője.
A COOP és a MATE kapcsolata nem újkeletű, hiszen az üzletlánc szakemberei hosszú évek óta közreműködnek az élelmiszerkereskedelmi specializáción tanuló hallgatók oktatásában.
„A mostani együttműködési megállapodással még szorosabbra kívánjuk fűzni kapcsolatunkat a felsőoktatási intézménnyel, melynek keretében a Budai Campuson COOP tárgyalástechnikai oktatói termet alakítanak ki” – hangsúlyozta Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója.
Rédei István, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja az egyetem oktatómunkájában már több éve vesz részt előadóként és vizsgabizottsági tagként. „Úgy gondolom, hogy ez a deklarált együttműködés nem csupán az eddig meglévő kapcsolat szentesítése, hanem egy új jövő kezdete lehet: az egyetem számtalan új és naprakész elméleti tudással rendelkezik, a hallgatók pedig friss diplomásként ezzel felvértezve léphetnek a kereskedelmi szektor munkaerőpiacára. Tehát kollektíven előnyös az oktatás és a gazdasági működés számára, illetve együttműködve a már meglévő munkaerő továbbképzése vagy tudás megújítása szempontjából.”