Agrárdiplomáciai menedzserképzés indul

Forrás: MATE
Jövő februártól keresztféléves képzés keretében agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzés indul a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), együttműködésben az Agrárminisztériummal – közölte a szaktárca.

A minisztérium közleménye szerint a képzés azért fontos, mert a nemzetközi agrárkereskedelmi együttműködések alapja az aktív diplomácia és az agrárium megfelelő szakmai képviselete. A februárban induló agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzés korszerű tudásbázist nyújt az agrárdiplomáciában, a nemzetközi agrárkapcsolatokban és a nemzetközi agrárkereskedelemben dolgozó szakemberek részére.

A tervek szerint a hallgatók megismerhetik a terület a nemzetközi és hazai összefüggéseit, a cél- és eszközrendszereket, valamint a gyakorlati működést. A cél a külpolitikai és a külgazdasági stratégiával összhangban levő agrárdiplomáciai tevékenység folytatásának tudományos igényű elméleti, módszertani és gyakorlati ismereteinek átadása. A félévek során a hangsúly olyan, magasan kvalifikált szakemberek képzésén van, akik mind vezetőként, mind csapatban képesek önállóan dolgozni, bonyolult diplomáciai feladatokat megoldani mind nemzeti, mind az Európai Unió, mind a harmadik világbeli országok szintjén.

A magyar agrárium amellett, hogy biztosítja a lakosság megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerellátását, aktív tagja az agrártermékek nemzetközi kereskedelmének. Az export erősíti a nemzetgazdaságot, az import pedig a szükséges inputanyagok mellett szélesíti a belföldi fogyasztási kínálatot. Az agrárdiplomáciai képzés ezen folyamatoknak az átlátásában is segítséget nyújt. A jelentkezési felhívás a MATE honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink