A saját példa a legjobb példa

2020. július 23. – Az MKB Bank 2017-ben hozta létre Agrárpartner Programját, melynek célja a magyar agrárium és a mezőgazdasági vállalkozások számára szakértői szintű banki támogatás biztosítása. Ezzel a bank olyan területen ér el folyamatos sikereket, amely területen korábban nem végzett aktív tevékenységet. A program szakmai vezetője – annak létrehozása óta – Simon Attila, aki maga is aktív gazdálkodó.

A minap került sor a Simon Családi Gazdaság héjas gyümölcsmanipuláló és gyümölcsfeldolgozó új üzemének megnyitójára. A megnyitón részt vett: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke; dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár; Szabó Zsolt, országgyűlési képviselő, dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora, Ginzer Ildikó és Nyemcsok János, az MKB Bank vezérigazgató-helyettesei. A most átadott üzemben prémium minőségű, frissen préselt gyümölcslé alapanyagok készülnek. Az eljárás során sűrítményt nem használnak, alapanyagul kizárólag a friss, napsütötte gyümölcsök szolgálnak. A hidegen préselési eljárás folyamatában vegyszer hozzáadása nélkül, mechanikus eljárással nyerik ki a zamatos, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag levet, amelyet minimális hőkezeléssel tartósítanak.

Simon Attila, az MKB Agrárpartner szakmai vezetője: Családi gazdaságunk 1992-ben kezdte működését, ma már több mint 100 hektáron gazdálkodunk a Hatvan melletti Sastelken, humuszos homoktalajon. Tesszük ezt az egyedülálló, több hektáros méhlegelő több ezer méhecskéjének és poszméhének, illetve a több száz madárodú lakójának segítségével. Családi tulajdonú gazdaságunk országunk egyik talán leginnovatívabb „kertje”. A terület 70%-a öntözésre berendezett: mikro-szórófejes, illetve csepegtető öntözést alkalmazunk, folyamatos tápanyagellátással. Munkánkat saját meteorológiai állomás segíti, melynek segítségével számítógépen követhetjük az aktuális időjárási helyzetet, amelynek költségcsökkentő hatása eléri a 20%-ot.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink