Egyéges kérelem: adategyeztetés októberben

A Magyar Államkincstár (MÁK) a korábbi évekhez hasonlóan, idén is felszólító végzés kiküldésével hívja fel az érintettek figyelmét, ha a benyújtott egységes kérelmükkel kapcsolatban adategyezetésre van szükség. Ennek oka lehet fizikai blokkon belüli túligénylés, tábla átfedés, területi ráfedés. Az adategyeztetés elvégzését kizárólag elektronikus úton, az erre kialakított elektronikus felületen teheti meg az értesített gazdálkodó.

Az előzetes tájékoztatások alapján az adategyeztető levelek kiküldése várhatóan 2018. október folyamán történik meg. Fontos, hogy ebben az időszakban nagyobb figyelemmel kezeljék a gazdák – elsődlegesen – elektronikus értesítési küldeményeiket. Az ügyfeleknek az adategyeztetés lefolytatásra a kiértesítés kézhezvételétől (végzés ügyfélkapun keresztüli letöltésétől) számított 10 naptári nap áll majd rendelkezésre. Az adategyeztetési bizonylatot, az alapkérelemmel megegyező módon lehet benyújtani: saját ügyfélkapun, elsődleges képviselő útján, meghatalmazott által vagy kamarai meghatalmazott segítségével. Amennyiben a gazdálkodó a 2018 évi egységes kérelmének beadásánál kamarai meghatalmazott segítségét vette igénybe, úgy az adategyeztetésről szóló végzés a kamarai meghatalmazott részére kerül megküldésre, így az esetleges érintettség esetén keresni fogják Önt a falugazdászaink! Az őstermelői kártyával vagy kamarai kártyával csökkenthető az adminisztráció!

Amennyiben Ön a NAK munkavállalójával adategyeztetést kíván benyújtani, úgy kérjük, hozza magával az őstermelői kártyáját vagy kamarai kártyáját, mert azzal az adategyeztetés benyújtása gyorsítható. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy közös őstermelői kártya esetében a kártyán szereplő őstermelők közül mindenki kizárólag a saját nevében járhat el az adategyeztetés benyújtása során. NAK/ Ribóczi Edina

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink