Rangos díjat kapott a Fendt

Forrás: Fendt

A Fendt öntisztító légszűrője nyerte a Német Mezőgazdasági Szövetség (DLG) újdonságokkal foglalkozó bizottsága által kiosztott „Agritechnica 2022 -Ezüst Innovációs Díjat”. Az öntisztító légszűrő a Fendt 900 Vario és Fendt 1000 Vario szériák számára férhető hozzá.

A 296-517 LE teljesítményű Fendt traktorok a nagy mezőgazdasági üzemekben dolgoznak a világ minden táján. Ezek a gépek nagyon népszerűek az ügyfelek körében Dél-Amerikától Ausztráliáig. E területeken a talajok általában szárazak és sok a por. Az automatikus vezérlésnek köszönhetően az öntisztító légszűrő rendszerrel a járművezetők megszakítás nélkül dolgozhatnak. Továbbá a rendszeres automatizált légszűrőtisztítás növeli a gép élettartamát – mondta Christoph Gröblinghoff, az AGCO/Fendt Igazgatóságának elnöke.

Azon régiók számára, ahol különösen nagy a porképződés a Fendt az első gyártó, amely opcionálisan öntisztító légszűrőt kínál közvetlenül a gyárból rendelt erőgépekbe. A szűrőrendszer a folyamatos porelszívást a szűrő aktív tisztításával kombinálja egy 30 másodperces tisztítási ciklusban. A szűrőben felgyülemlett port a jármű mozgása közben fújják ki, ami kiküszöböli a kézi szűrőtisztítással járó állásidőt. A tisztítási ciklus során a szűrő kétszer kerül kifújásra, minden alkalommal tíz másodperces elő- és utótisztítási ciklussal.

A légszűrő saját 12 baros sűrített levegőtartállyal rendelkezik. A sűrített levegő áramlását mágnesszelep vagy impulzusszelep vezérli. Röviddel a kifúvás előtt a ventilátor fordulatszáma megemelkedik, majd egy rövid ideig emelt fordulaton jár. Ez fokozza a tisztítóhatást. A tisztítást a terminál egy felugró ablakkal jelzi, és manuálisan, vagy kívánság szerint teljesen automatikusan is elvégezhető. A szűrő élettartama körülbelül két év. A rendszerhez egy speciálisan kifejlesztett szűrőbetétre van szükség.

Magyarországon három darab, ezzel a rendszerrel felszerel gépet rendeltek meg eddig.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink