Hackertámadás miatt állította le termelését az egyik mezőgazdasági gépgyártó

A német Lemken mezőgazdasági gépgyártó vállalat leállította a gyártást biztonsági okokból, mert a társaságot hackerek támadták meg.

Hackertámadás áldozata lett a mezőgazdasági gépeket gyártó Lemken. Az Észak-Rajna-Vesztfáliai cég ezt sajtóközleményben jelentette be. A közlemény szerint, a hackerek világszerte megtámadták a Lemken összes helyszínét. Nem derült ki, hogy ki áll a támadás mögött.

A cég arról tájékoztatott, hogy 2024. május 11-én, szombaton hackerek támadták meg a mezőgazdasági gépekkel foglalkozó LEMKEN céget. A bűnözők támadása a világ minden pontjára kiterjedt. A további hozzáférés elkerülése érdekében az összes informatikai rendszert azonnal leállították, és külső szakembereket hívtak. A termelés jelenleg áll, és az irodai területeken dolgozók távolról dolgozhatnak. A LEMKEN fontos elérhetőségei továbbra is működnek e-mailben vagy mobiltelefonon.

Anthony van der Ley, a LEMKEN Csoport vezérigazgatója a közlemény szerint azt mondta: „Teljes erővel dolgozunk a támadás hatásainak elemézésén, szakértői támogatással és az Állami Bűnüldözési Hivatallal együttműködve. Emellett egy új informatikai infrastruktúra kialakítása folyamatban van. A belső folyamatok jelenleg sürgősségi üzemmódban futnak. A támadást követő csalárd megkereséseket és fizetési kérelmeket is figylemesebben kezeljük, a támadás ügyfeleink adatait nem érintette, mivel biztonsági rendszereink nagyon hatékonyak voltak.”

Nem ez az első ilyen jellegű támadás: 2023 decemberében a mezőgazdasági gépeket gyártó Grimme céget támadták meg hackerek. Egy évvel korábban a Fendtnél minden leállt egy kibertámadás után. 2021-ben a hackerek egy ausztriai tejüzemet és a JBS húsipari vállalatot vették célba.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink